DOVRE: Leserne har stemt på ti finalister blant "Lesernes septemberbilder" og valget falt på Ann Helen Holums "Gode venner", der lille Victoria klemmer hjertelig på en sau. Fotografiet fikk 34 prosent av stemmene.

Les også: Her er augustvinneren

- Jeg fikk vite at jeg var blant finalistene sent ute i konkurransen og ble veldig overrasket, men det var veldig artig. Minstefrøkna ble så glad for å se seg selv i GD sammen med "lille lam". Det var veldig stas, forteller Ann Helen Holum.

Minstefrøkna Victoria (2) er Holums tanteunge.

Her ser du alle finalebildene: Bli med og stem fram septembers beste foto

- En glede å være tett på tanteungene

- Hun er så skjønn. Det er storesøster Vanessa (3) også. Hun ble også glad for bilde i GD – men har døpt kopplammet Sebastian.

Holum bor i nabohuset til garden søsteren hennes driver på Dovre – der hun selv har vokst opp – og har gleden av å være tett på de to små.

- Mye av tiden går til tantebarna. Det er lettvint når vi bor så tett. Bildet ble tatt da vi var ute på garden og lekte oss. Kopplammet Sebastian er veldig kosete, og Victoria er veldig glad i dyr. Da lyser hun opp. Lammet står helt stille og elsker å bli klemt på. Det fikk mange koser, så heldigvis fikk jeg et fint bilde av de to, forteller en stolt tante.

Holum synes det var mange fine bilder med blant finalistene.

- Men det slår vel an med en god sauekos, da, ler hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Glad i å ta bilder

Holum jobber som assistent og barne- og ungdomsarbeider ved Dovre Lesja Læringssenter for busatte flyktninger på Dombås, og jobber i tillegg på SFO på barneskolen på Dombås.

- Ellers liker jeg å ta bilder, tar alle med mobil og er aktiv på Instagram. Det er et artig bildedelingsverktøy.

Hobbyfotografen er glad i å være ute i naturen: I skogen, ute på garden og i fjellet. 

- Det har de to små også fått inn. De er også ofte med i fjøset i hver sin Felleskjøpet-dress og bærer inn mat og forer de store sauene og styrer på.

Holum får ti Flax-lodd og en overraskelse tilsendt i posten.

Her er vinnerbildet i full størrelse:

Her er alle bildene som kom inn i september:

Ny konkurranse i gang

Selv om septemberkonkurransen er over, er det fortsatt mulig å delta. Hver måned kårer GD en vinner. For å delta merker du bildene dine #gdbilder i Instagram, eller du går inn på GD.no og laster opp bilder direkte i månedens leserbildeserie. «Leserne oktoberbilder» er allerede godt i gang.