Simen og Kristin trenger din hjelp

FOR KREFTSAKEN: Vinstrarussen Simen Blankenborg Berge og Kristin Grøthe håper flere melder seg som bøssebærere for aksjonen Krafttak mot kreft.

FOR KREFTSAKEN: Vinstrarussen Simen Blankenborg Berge og Kristin Grøthe håper flere melder seg som bøssebærere for aksjonen Krafttak mot kreft. Foto:

– Vi mangler bøssebærere. Bli med, er oppfordringen fra Vinstra-russen, Simen Berge og Kristin Grøthe.

DEL

VINSTRA: Torsdag skal russen på Vinstra ut med bøsser til inntekt for Kreftforeningens Krafttak mot kreft.

– Vi har bare 30 bøssebærere. I fjor var vi over 100. Vi trenger hjelp. Kom og bli med, er oppfordringen fra Simen Berge.

– Alle kan være med å gå med bøsse, sier han til GD.

Han leder Vinstrarussen under aksjonen Krafttak mot kreft. En aksjon Berge mener er svært viktig og håper flere nå melder seg til innsats.

Årets tema for Krafttak mot kreft er kreftformer få overlever.

– Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

I dag overlever sju av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft, skriver Kreftforeningen selv om aksjonen.

Vinstrarussen skal ut med bøsser i midtdalen torsdag 14. mars. Russen er med. Men her trengs det flere.

– Ta kontakt med oss for å bli med å ta et tak for denne gode saken, sier Berge.

Torsdag ettermiddag er de på plass på skolen for å ta imot bøssebærerne. Håper og målet er å få smalet inn så mye penger som mulig. Og gjerne slå tidligere aksjoner.

– Vi er glade for å kunne være med å støtte en så god sak. Dette er en utrolig viktig sak, og vi håper at så mange som mulig vil støtte kreftforeningen når vi kommer rundt med bøsser, sier russen.

Artikkeltags