Krever bofast operatør

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Sel kommune krever at driveren av et eventuelt asylmottak på Rondeslottet høyfjellshotell på Raphamn, må være bofast på stedet. Kommunen vil også ha godt utbygd skysstilbud mellom fjellet og Otta.

Utlendingsdirektoratet (UDI), region indre Østland, hadde torsdag et orienterende møte med Sel kommune der også Olav Strand fra tilbyderen Ostra Consult i Hobøl i Østfold, deltok.

Ordfører Dag Erik Pryhn sier han beklager at hotelleieren ikke synes det er god butikk å fortsette hotelldriften på Rondeslottet hotell. På møtet gjorde kommunen det klart at et asylmottak på Raphamn står overfor spesielle utfordringer, for at ikke asylsøkerne skulle bli for isolert.

- Operatøren må være til stede hele døgnet uka gjennom, ikke bare på dagtid fra mandag til fredag, sier Pryhn. I tillegg forventer han buss- eller biltransport opp og ned fra fjellet, flere ganger daglig.

- Alt i alt har vi gode erfaringer med asylmottak i Sel. Vi har fått lovnader på at det vil bli gitt god informasjon både til hytteeierne i nærheten og til lokalsamfunnet på Otta, sier ordføreren.

To andre tilbyderne slåss om å få drive mottaket som Ostra Consult vil ha på Raphamn: Norsk Mottaksdrift vil legge det til Rena, mens Hero Mottak ønsker Etnedal og Sør-Aurdal i Valdres. Avgjørelsen på hvem som får mottaksplassene, vil komme i uke 34.

- Det er med bakgrunn i svært dårlig respons i forrige tilbudsrunde at UDI nå har funnet det nødvendig med en såkalt lukket runde før de går på ordinær utlysning av mottaksplasser igjen. Et eventuelt mottak på Rondeslottet hotell vil være i gang allerede fra midten av september hvis Ostra Consult får tilslaget.

Artikkeltags