Gå til sidens hovedinnhold

Mye russebråk på Hamar – stille i Lillehammer og dalen

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av natten har det vært mange klager på støy fra russ i Hamar, der mange var samlet. I Lillehammer og Gudbrandsdalen har ingen klaget på russebråk.

– Det var mye russ på Hamar natt til 1. mai, med mange tilreisende fra området rundt. Det har vært mange klager på støy, men ingen er pågrepet for straffbare forhold. Slagsmål og andre hendelser ble løst på stedet, da politiet grep inn med beskjed om å roe gemyttene, opplyser operasjonsleder Per Solberg i Politiet i Innlandet.

Russen samlet seg både ved Vikingskipet og Tjuvholmen. På begge steder har det vært tilløp til slagsmål, og russen ble bortvist. Her var også mange mindreårige som var beruset.

Fra Lillehammer og Gudbrandsdalen kom det ingen klager på nattlig støy fra russen.

– At det har vært stille andre plasser har muligens sammenheng med at så mange samlet seg på Hamar, sier operasjonslederen.

Ordensmessig ble 1. mai-natten også ellers stille i GDs distrikt. En overstadig beruset mann ble kjørt til arresten etter melding om ordensforstyrrelse i et privat hus. Det ble også meldt om bråk mellom to personer på Strandtorget, men forholdet ble ordnet på stedet og det ble ingen anmeldelse.

Politiet i Oslo var forberedt på ekstra bråk i forbindelse med russefeiringen natt til 1. mai. De har oppført seg bra.

– Generelt sett vil jeg si at de har oppført seg fint. Det har vært lite reaksjoner fra politiets side. De skal ha ros for det, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB. Hun informerer om at det har vært én bortvisning og et pålegg om kjøreforbud.

– Jeg vil sammenligne natta som en vanlig natt til søndag, oppsummerer operasjonslederen.