Hamar-mann fikk skjerpet straff for overgrep mot 39 jenter etter ankebehandling

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Eidsivating lagmannsrett har hevet straffen til 10 års fengsel for en mann fra Hamar. Han er funnet skyldig i til sammen 79 lovbrudd fordelt på 39 unge jenter.

Den 20 år gamle mannen ble i Hedmarken tingrett i fjor dømt til ni år fengsel for sju fysiske overgrep og en rekke overgrep begått over nettet.

For få dager fant Eidsivating lagmannsrett mannen skyldig, også i ett tilfelle av forsøk på voldtekt som han ble frifunnet i for tingretten, skriver Hamar Arbeiderblad.

Lagmannsretten skjerpet fengselsstraffen med ytterligere ett år, til 10 års fengsel.

I dommen står det blant annet at det dreier seg om 39 fornærmede i alderen 11 til 16 år, og at handlingene har pågått over flere år. «Tiltalte forledet og tvang barna til å sende bilder av seg selv. Han lagret bilder og filmet seksuell omgang uten at de fornærmede var klar over det,» skriver lagmannsretten.

Ifølge Hamar Arbeiderblad vil 20-åringen bruke de neste ukene på å vurdere om han vil anke straffutmålingen for Høyesterett. Lagmannsretten har delte meninger om straffen.

De fire meddommerne mente at riktig straff var fengsel i 12 år, men ble enige om 10 år fengselsstraff fordi 20-åringen tilsto mange av forholdene. De tre fagdommerne mente 11 års fengsel var riktig straff, og at det skulle idømmes fengsel i ni år inkludert «tilståelsesrabatt». Dette kan føre til at Høyesterett vil vurdere saken.

Artikkeltags