Sju menn siktet etter Dark Room-etterforskning i Innlandet

Bergen  20161121.
Bildet illustrerer 5500 brukernavn som politiet knytter til samtaler og bildedeling i dataprogram. Samtalene og biidedelingen er relatert til overgrep mot barn og seksuelle framstillinger av barn. Flesteparten av brukernavnene er norske brukere. Politiet jobber nå med å identifisere dem. 
Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix

Bergen 20161121. Bildet illustrerer 5500 brukernavn som politiet knytter til samtaler og bildedeling i dataprogram. Samtalene og biidedelingen er relatert til overgrep mot barn og seksuelle framstillinger av barn. Flesteparten av brukernavnene er norske brukere. Politiet jobber nå med å identifisere dem. Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sju menn er så langt siktet av politiet i Innlandet etter etterforskning av flere Dark Room-saker. Tolv saker er videresendt andre politidistrikt. 

DEL

– Vi sitter på materiale som avslører at menn via chat og Skype på nettet, forteller hva de kan tenke seg å gjøre med det enkelte barnet, sier politiadvokat Julie Dalsveen i politiet i Innlandet til NRK.

Dalsveen er en av to som leder Dark Room-prosjektet i politidistriktet. Gruppa, som ble opprettet i våres, etterforsker seksuelle overgrep på nett. Utgangspunktet er satsingen som ble gjort ved Vest politidistrikt.

Dalsveen sier at foruten chattemeldinger og meldinger på Skype, har de også gjort beslag av bilder og video av voksne som begår grove seksuelle overgrep mot barn. Noe av materialet politidistriktet har beslaglagt, er overgrepsmateriale Kripos har i sine registre.

Sju menn i alderen 20 til 60 år er så langt siktet, flere av dem fra Hedmark. Etterforskningen pågår fortsatt, og Dalsveen sier gjennomgang av det beslaglagte materialet kan føre til at flere overgripere avsløres.

Etterforskningen i Innlandet har også avdekket saker med gjerningsmenn som er bosatt andre steder i Norge. Tolv saker er så langt sendt videre til andre politidistrikt.

Operasjon Dark Room startet i januar 2016 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av større overgrepsnettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen i 2015.

Artikkeltags