Kvinnelig ansatt funnet død på fjellhotell

Bygdin Fjellhotell ligger langs Valdresflya nord for Beitstølen. (Arkivfoto)

Bygdin Fjellhotell ligger langs Valdresflya nord for Beitstølen. (Arkivfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

De ansatte ved Bygdin Fjellhotell i Jotunheimen fikk tirsdag krisehjelp etter at en ung kvinnelig kollega ble funnet død samme morgen.

DEL

Det var en 22 år gammel utenlandsk kvinne som ble funnet død på det tradisjonsrike fjellhotellet i Jotunheimen. Politiet etterforsker saken for å finne ut om hun er utsatt for noe kriminelt eller ikke.

Onsdag morgen bekrefter politiet at det var en svensk kvinne som ble funnet død.

Politiet fikk melding om saken ved 8.30-tiden tirsdag, ifølge Innlandet politidistrikt. Kvinnen ble funnet av kolleger i et TV-rom som de ansatte bruker, skriver VG.

– Hun ble funnet inne på hotellet og ble erklært død på stedet, sier politiadvokat Hilde Skinstad til NTB.

Det var ifølge politiet omstendigheter rundt funnet som gjorde at det ble iverksatt etterforskning. Dødsfallet betegnes som mistenkelig – noe som er vanlig praksis når ikke dødsårsaken er klar. Kripos skal ikke være tilkalt for å bistå lokalt politi i etterforskningen.

Den døde vil bli obdusert for å klarlegge dødsårsaken. Ingen er pågrepet i saken.

– Illebefinnende

– Vi har sett på det som et illebefinnende, for hun har ingen ytre skader, sier daglig leder ved hotellet, Per Otternes, til Oppland Arbeiderblad.

Bygdin Fjellhotell ligger ved vannet Bygdin, inntil Valdresflye nord for Beitostølen.

Bygdin Fjellhotell ligger ved vannet Bygdin, inntil Valdresflye nord for Beitostølen. Foto:

I alt 20 ansatte jobber for tiden ved hotellet, og et kriseteam fra kommunen bidro tirsdag til at de ansatte skulle få bearbeide det som hadde skjedd.

– Det er en stor gruppe ungdommer her fra forskjellige land som kjenner hverandre godt gjennom jobb her i sommer. De har mange tanker og følelser rundt det som har skjedd, men det går nok litt tid før de tar det inn over seg, sier helsesøster Tine Lajord i Vang kommune til NRK.

Ifølge Per Otternes ble kvinnen i begynnelsen av 20-årene funnet livløs ved 7-tiden om morgenen. Brannvesen med hjertestarter og ambulanse ble tilkalt, men kvinnens liv sto ikke til å redde.

– Trykket stemning

Den døde er sendt til obduksjon. Krimteknikere var tirsdag ettermiddag på stedet, og flere gjester skulle avhøres. Det skal være om lag 20 gjester på hotellet.

Otternes beskrives stemningen blant de ansatte som trykket etter dødsfallet, men fastholder overfor NRK at driften av hotellet vil gå som normalt i dagene framover.

Bygdin Fjellhotell ligger 1.065 meter over havet ved innsjøen med samme navn, rundt 12 kilometer nord for Beitostølen på Valdresflya. Dets historie strekker seg tilbake til 1897. (©NTB)

– Ingen ytre skader

Ifølge VG ble kvinnen ikke funnet på rommet sitt, men et annet sted på hotellet.

– Det er ingen tegn på ytre skader. Det er fem personer som har prøvd på gjenopplivning, men det nyttet ikke, sier Per Otternes, hotellets eier og daglige leder, til avisa.

Bygdin Fjellhotell ligger på 1.065 meter over havet ved innsjøen med samme navn, rundt 12 kilometer nord for Beitostølen på Valdresflya. Dets historie strekker seg tilbake til 1897. (©NTB)

Artikkeltags