Politiet pågrep en mann noen timer etter at en kvinne fra midtdalen ble funnet med store hodeskader på Bjørgebu camping på Kvamsfjellet søndag ved 12.40-tiden.

Kvinnen har blitt skadet en gang mellom lørdag kveld og søndag formiddag. Vitner har bekreftet at hun var uskadet ved 20-21-tiden lørdag kveld.

Det var en venninne av kvinnen som fant henne søndag. Hun hadde ikke fått kontakt med kvinnen på telefon, og oppsøkte henne derfor i campingvogna. En mann ble pågrepet på bakgrunn av meldinger som politiet fikk noen timer etter at kvinnen ble funnet.

Mann pågrepet og løslatt

Mannen ble løslatt mandag formiddag like før kl 13.

– Han benekter å ha noe å gjøre med saken. Han ble løslatt fordi vi har ingen skjellig grunn til mistanke. Det er ingen bevis som knytter ham til saken. Vi jobber videre med bred etterforskning for å avklare hva som har skjedd. Det gjenstår å avklare med sykehuset om skadene er påført med vold, sier lensmann Jon Reidar Gaarden i Midt-Gudbrandsdal.

– Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, og politiet kan ikke utelukke at kvinnen er utsatt for en straffbar handling, sier Gaarden.

Politiet fikk melding om hendelsen kl. 12.40 søndag ettermiddag. Kvinnen var hardt skadd og ble sendt til Oslo universitetssykehus med ambulansehelikopter.

Kvinnen skal være utenfor livsfare.

Ved 14.30-tiden mandag vet politiet fortsatt ikke mer i saken.

- Det har ikke vært mulig å avhøre kvinnen, og vi har ikke fått opplysninger fra sykehuset vedrørende skadene ennå, sier Gaarden.

Fortsetter etterforskningen

– Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser på stedet og vil fortsette med dette gjennom dagen, sier Gaarden. Det er også gjort flere avhør i saken.

- Vi jobber på stedet, men har ikke tatt noen beslag, sier lensmannen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som har vært i området ved Kvamsfjellet om ettermiddag og kvelden lørdag og tidlig søndag.

GD oppdaterer saken.