Riksantikvaren freder Aulestad og Bjerkebæk

Aulestad

Aulestad Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Riksantikvaren har fredet 13 historiske bygg. Bjerkebæk og Aulestad er to av de.

DEL

I tillegg fredes NRK Kringkastingshuset (Radiohuset) med Store Studio, Oslo Granittsøyler med statuer ved Nationaltheatret, Oslo Wergelandsveien 4, Grotten (Henrik Wergeland), Oslo Bjørgan prestegård (Bjørnstjerne Bjørnsons barndomshjem), Tynset, Statsarkivet i Bergen Erkebispegården i Trondheim Pyramiden og parken ved Austråttborgen, Ørland, Trøndelag Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø NRK Sápmi, Karasjok.

Det er publikumsbygget på Bjerkebæk som nå fredes.

LES OGSÅ: – Jeg er Bjerkebæks største fan!

Det opplyser Riksantikvaren i en pressemelding. De er alle del av Kulturdepartementets landsvernplan.

– Vi er glade for å kunne markere at Kulturdepartementets landsverneplan nå er ferdig. I dag fredes en rekke historiske bygninger for bevaring og bruk for framtidens generasjon. Mange av eiendommene i planen er symbolbygg som har vært viktige i oppbygningen av Norge, både som selvstendig nasjon og som kulturnasjon. Historien om Norge fortelles blant annet gjennom både ny og gammel arkitektur, sier kulturminister Trine Skei Grande, i pressemeldingen.

– Bygningene som i dag blir fredet, er blant de ypperste i norsk kulturhistorie og arkitektur. Bruk er det beste vern, og de fredete byggene skal fortsatt være i aktiv bruk som kulturinstitusjoner, sier riksantikvar Jørn Holme, i pressemeldingen.

Artikkeltags