Gå til sidens hovedinnhold

Kulturprisen til Johan Mæhlum

Artikkelen er over 4 år gammel

Kulturprisen for Gudbrandsdalen for 2016 er tildelt keramikeren og galleristen Johan Mæhlum fra Lillehammer for hans mangesidige innsats både som skapende og formidlende kulturarbeider.

Johan Mæhlum har i en årrekke markert seg som som en anerkjent keramiker langt utenfor Gudbrandsdalen.

Han har hatt en rekke separatutstillinger, og han har deltatt ved flere fellesutstillinger. Han har vært engasjert i utsmykning både i offentlige og private sammenhenger.

De siste ti årene har Mæhlum også drevet kunstgalleriet Zink i Lillehammer. Et galleri som har hatt stor betydning både for kunstnere og et stort publikum i byen.

Johan Mæhlum er en ytterst verdig mottaker av Kulturprisen for Gudbrandsdalen. Han føyer seg inn i rekken av anerkjente kunstnere og kulturarbeidere i regionen, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

Den høythengende kulturprisen består av 50.000 kroner, et kunstverk og diplom. Det er styret i Gudbrandsdølen Dagningen som deler ut prisen. Det skjedde første gang i 1957 da Tore Ørjasæter fikk den. Siden har prisen vært delt ut årlig til kunstnere, kulturarbeidere og kulturinstitusjoner som har gjort en spesiell innsats innen sitt virke.

En rørt og overrasket Mæhlum ble informert om tildelingen under et privat selskap fredag kveld. Den formelle tildelingen skjer i galleriet tirsdag.