Våryrfestivalen skal bruke Bruparken i Lillehammer som festival-arena

Oslo-bandet No. 4 kommer til Våryrfestivalen på Lillehammer 2019 og skal spille i Bruparken ved Mesnaelva. 
Bandet består av Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek.

Oslo-bandet No. 4 kommer til Våryrfestivalen på Lillehammer 2019 og skal spille i Bruparken ved Mesnaelva. Bandet består av Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag lanserte Våryrfestivalen i Lillehammer en av sine attraksjoner, Oslo-bandet No. 4. I tillegg lanserer de Bruparken som årets festivalarena.

DEL

Lillehammer: I Bruparken, som ligger mellom Brugata og Terrassen langs Mesna-elva, skal det settes opp en stor lavvo med publikumskapasitet på 500 personer, med stor scene og stor teknisk rigg, forteller festivalleder Martha Antonette Solli.

Det er andre året festivalen arrangeres. Den springer ut av den tidligere studentuka, men er utvidet til å romme hele byens befolkning og flyttet fra februar til april. 

Trønderen Martha vil be med hele byen på fest

– Våryr skal være en møteplass mellom det kunstneriske, musikalske og samfunnskritiske, og fungere som en av hovedaktørene på å bringe den norske, urbane musikken og samfunnsdebatten til Lillehammer. Festivalen skal skape felles opplevelser i ulike kontekster, og trekke linjer mellom konserter på kveldstid - opp mot et samfunnsaktuelt og samfunnskritisk dagsprogram, sier Martha.

En av hovedartistene er bandet No. 4 fra Oslo, som har fått både Spellemann-nominasjoner og Prøysenpris. De har gitt ut sitt andre album "Hva nå?" og kalles av Aftenposten for "visepop av ytterste merke".

Under Våryrfestivalen er alt av program på dagtid gratis, mens det kreves billetter for inngang til konsertene på kveldstid. Festivalen finner sted 3.-6. april.

Martha Antonette Solli er festivalsjef for Våryr-festivalen.

Martha Antonette Solli er festivalsjef for Våryr-festivalen. Foto:

Artikkeltags