Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk for TV-festival

Artikkelen er over 6 år gammel

Ambisjonene om en internasjonal festival for TV-drama på Lillehammer er kraftig nedjustert.

LILLEHAMMER: Etter at fylkeskommunen i fjor la en bevilgning om økonomisk støtte på is, har det vært stilstand i arbeidet. I nær framtid skal aksjonærene møtes for å avklare framtida for prosjektet, som har vært frontet av Lilyhammer-skuespiller Steven van Zandt.

Møtes denne uka

Når van Zandt kommer til Norge i forbindelse med bluesfestivalen på Notodden denne uka, skal kan også møte sentrale personer i selskapet Lillehammer Foundation of the Arts AS. Selskapet, der van Zandt er styreleder, fikk i fjor 600.000 kroner i etablererstøtte fra Innovasjon Norge til å utvikle ideen om å samle det internasjonale TV-dramamiljøet til en årlig konferanse på Lillehammer.

Les også: Ingen TV-festival i 2015

– Vi håper å motivere ham til å være med videre, og ikke forlate Lillehammer helt ennå, sier Jens Uwe Korten, som er styremedlem i aksjeselskapet og sentral i det regionale filmmiljøet.

Nedjustert

Ett av forslagene som skal drøftes er å lage workshops for TV-dramaaktører under 30 år i forbindelse med Amandusfestivalen og Studentfilmfestivalen. Det er en kraftig nedjustering av de opprinnelige planene om å samle 1.200 bransjefolk fra hele verden til en årlig TV-dramauke. Budsjett: 35 millioner kroner. Jens Uwe Korten tror det er best å starte i det små. Han ønsker også å forenkle organiseringen fra et AS til en stiftelse, uten kommersielle interesser.

– Jeg tror uansett ikke man kan tjene penger på dette. Det handler om å skape aktivitet. Steven van Zandt være en døråpner her, påpeker Korten, som håper amerikaneren ikke har mistet interessen for «Lilyhammer» selv om TV-serien ser ut til å bli lagt ned.

Les også: Little Steven ute av «Lilyhammer»

Må ha noe konkret

I fjor høst ble en bevilgning fra Oppland fylkeskommune stoppet på grunn av uklarheter rundt styreforhold i Lillehammer Foundation of the Arts AS. Regionrådet har på sin side etterlyst mer konkrete planer om tiltak som er realiserbare.

– Det er dette vi jobber med nå, sier Jens Uwe Korten.

Senere skal eierne møtes for å ta stilling til vegen videre. Lillehammer Olympiapark er aksjonær i selskapet. Administrerende direktør Hans Rindal sier de har en positiv innstilling, men at det er viktig å finne en lokal forankring.

– Har Olympiaparken brukt mye penger på prosjektet?

– Vi har gitt velvillige og ansvarlige bidrag til en god idé. Det er ikke snakk om millionbeløp.

Les også: Gir 600.000 til Little Steven