Kulturnett Oppland og GD samles i én kalender

Samarbeid: – Ved å samordne oss, får vi best mulig utnyttelse av ressursene, til glede for både arrangører og publikum, sier Tone Kolaas (t.v.) i Kulturnett. Redaksjonssekretær Jorunn Svenskerud forklarer hvilke kategorier som må være med i GD.Foto: Kjetil Høiby

Samarbeid: – Ved å samordne oss, får vi best mulig utnyttelse av ressursene, til glede for både arrangører og publikum, sier Tone Kolaas (t.v.) i Kulturnett. Redaksjonssekretær Jorunn Svenskerud forklarer hvilke kategorier som må være med i GD.Foto: Kjetil Høiby

Artikkelen er over 1 år gammel

Kulturnett Oppland ønsker å skape en komplett og synlig arrangementskalender for hele fylket. Da var det naturlig å be med GD på laget. Nå trenger arrangører å melde inn sine arrangement kun ett sted – uten innlogging.

DEL

Nå starter et pilotprosjekt mellom fylkeskommunen og GD.

Kulturkalenderen hos Kulturnett Oppland skal bli databasen for arrangementskalenderen GDpuls som du finner på både nett og papir hos GD.

Kulturkalenderen samarbeider allerede med flere kommuner i fylket, også i GDs distrikt, i tillegg til andre aktører som Visit Lillehammer.

– Bedre synlighet

– Målet er å skape en så komplett kulturkalender som mulig og gi lokale arrangementer stor synlighet. Lag og foreninger trenger å bruke kun ett skjema for å melde inn sine arrangementet, men de får synlighet flere steder. Plattformen vår skal gi en bedre utnytting av ressursene til det beste for både arrangører og publikum, sier Tone Kolaas, redaktør i Kulturnett Oppland.

Ett registreringsskjema føres inn i en felles database som både kommuner og reiselivsaktører og GD henter ut arrangementer fra.

Nytt skjema – ingen innlogging

Databasen administreres av Kulturnett, og GDs brukere må gå over til å bruke et nytt registreringsskjema. Alle arrangementer må sendes inn via skjemaet på internett. Det kreves ingen innlogging.

Klikk her for å komme til skjemaet

Redaksjonssekretær i GD, Jorunn Svenskerud, har mange års erfaring i å samle og redigere GDs arrangementskalender GDpuls.

Hun har bistått mange arrangører i å legge inn hendelser i kalenderen – og vet at det kan bli en overgang for noen at skjemaet blir kun digitalt, men hun tror det vil gå seg til.

– De aller fleste kjenner noen som kan hjelpe til med bruk av PC eller mobil, dessuten er skjemaet enkelte å bruke. Mange vil nok også synes at det blir lettere når de ikke lenger må logge inn via aID for å registrere et arrangement, sier hun.

Arrangementene vil som før komme på trykk i GDpuls i papiravisa. Og via GD.no finner du fortsatt arrangementsoversikt for hele GDs dekningsområde; Gudbrandsdalen, Lillehammer, nordre Ringsaker og Biri.

– Sammen blir vi mer synlig, sier Tone Kolaas.

Kulturkalenderen

  • Driftes av Oppland fylkeskommune.
  • GD inngår samarbeid i et pilotprosjekt.
  • Én registrering gir synlighet flere steder.
  • Nytt skjema på GD.no/puls.
  • Arrangementer må meldes inn to virkedager før trykk i papirutgaven til GD

Mer om kalenderen og samarbeidet finner du her

Artikkeltags