Den 89 år gamle teaterlegenden Toralv Maurstad ble på starten av året rammet av et slag. I en lengre periode har han vært til opptrening ved Skogli Helse- og rehabiliteringssenter i Lillehammer.

Nå er han klar for sin første offisielle opptreden igjen etter sykdomsperioden. Han og kona Beate Eriksen skal som de to foregående årene opptre under kulturprogrammet for Fossedagene i Sollia 3. september.

Som de to siste årene blir Beate Eriksen programleder og Toralv Maurstad deltar med opplesing av dikt av Olav Aukrust og Hans Børli knyttet til Fossedagenes gjennomgående tema for årets Fossedager: Fløting i Atnavassdraget, opplyser Fossedagene i en pressemelding.

– Jeg gleder meg veldig. Egentlig. Da skal man jo se om man kan snakke, gå og opptre. Jeg håper det går bra. Det er jo en prøve liksom, sier Toralv Maurstad i et lengre intervju med NRK Hedmark og Oppland.

Han er klar på at han gjerne vil tilbake på scenen som skuespiller.

– Alder betyr jo ingenting. Det finnes roller for gamle mennesker også. Målet mitt er å bli bra, det er jo det. Jeg er skuespiller og har lyst til å fortsette å være det, forteller Maurstad i intervjuet.

Arrangøren er glad for at Maurstad kommer tilbake til Fossedagene også i år.

- Dette er virkelig en fjær i hatten for oss som arbeider med dette arrangementet. Dette blir tredje året på rad at de to medviker og de to setter jo unektelig sitt preg på det hele, sier Jo Øvergaard og Bjørn Brænd som sitter i programkomiteen for Fossedagene i Sollia.

Mord, Mjøsa og Maurstad