Gå til sidens hovedinnhold

Lismarka-fotograf (23) premiert i The 2016 Monochrome Awards

Artikkelen er over 4 år gammel

For andre år på rad har svart-hvitt-fotokonkurransen gitt hederlig omtale til Aleksander Myklebusts bilder. I år ble det tre premier.

 

Les også: Aleksander Myklebust (22) premiert i internasjonal fotokonkurranse

Premie til tre av fire bidrag

– Jeg sendte inn fire bilder til konkurransen og hadde absolutt ikke forventet at tre av dem skulle bli premiert med highly commended (hederlig omtale). Så det var gøy, sier Aleksander Myklebust til GD.

Monochrome Photography Awards er en årlig internasjonal fotokonkurranse for svart-hvitt fotografier. Konkurransen mottok i år 8.122 bidrag fra 81 land verden rundt. Se flere bilder på fotokonkurransens nettside.

To av Myklebusts bilder deltok i wildlife-kategorien (rein og skarv), mens et ble premiert i landskapskategorien. Han har i flere år jobbet med et svart-hvitt prosjekt, og de premierte bildene er en del av prosjektet.

 

– Svalbardreinen ble tatt i Bjørndalen på Svalbard i slutten av juli. Bildet er tatt mot et mørkt skyggeparti og undereksponert, for å få den svarte «studio»-bakgrunnen. Storskarven som sitter på en påle tok jeg på en båttur i Os kommune utenfor Bergen i slutten av oktober. Bildet er tatt opp mot den lyse himmelen akkurat idet skarven er i ferd med å lette.

 

– Landskapsbildet viser tre turgåere like under toppen av fjellet Skåla (1843 moh.) i Sogn og Fjordane. Været var skiftende, med vekslende skyer og klarvær på toppen, slik at det skapte en dramatisk effekt, forklarer den unge fotografen, som for tiden studerer fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Les også: Her er bildet som tok Aleksander (22) til finalen

- Fint å bli satt pris på

– Det er sjelden jeg tenker på konkurranser før jeg sitter bak PC-en hjemme, men det er likevel veldig artig å bli premiert. Det viser jo at arbeidet man gjør settes pris på og blir lagt merke til. Og ingenting er bedre enn det.

Fra før er han bl.a. premiert i Wild Life Photographer of the year i 2009 og 2011.