LOM: – Har jeg vunnet? Men så artig da, er reaksjonen til Gerd Kari Moen fra Lom, når GD ringer og gratulerer med seieren i "Lesernes februarbilder".

Folket har stemt, og det ble Moens bilde av elgen som hoppet over gjerdet, som gikk av med seieren, med 38 prosent av stemmene. Bildet er ett av de 1940 fotobidragene som ble merket #gdbilder og deltok i februarkonkurransen.

– Det var akkurat som hun drev med hinderløp. Dette er ei elgku som kom hit og ga seg til her i fjor sammen med kalven sin. De gikk sammen med sauene våre. Ikke er hun redd heller, så vi kan gå ganske nært inntil henne, forteller den dyreglade hobbyfotografen.

Les også: Stem på din februarfavoritt

 

Forer og filmer rådyr

– Det blir mye fokus på dyr siden jeg er så jælma glad i dem. I vinter har det vært så mye snø at vi ba om lov til å fôre rådyr. Vi har seks rådyr som besøker oss hver dag og får rundball, kaku og turrfor, sier Moen, som har vondt av se rådyrene kjempe seg fram i djupsnøen. 

Hun og mannen er opptatt av at de ikke skal skremme rådyrene.

– De er vare mot folk, men ikke så redde nå som i starten. Men vi er forsiktige og venter med å gå mellom husene til de har gått.

 

Kattekjendiser

Moen var også januarfinalist med bilde av de to kattene sine.

– Alle som kjenner oss vet vi er veldig glad i dyr, og snart er vi vel navnspurte for kattene, ler hun.

For det har blitt mange kattebilder delt i sosiale medier etter at Kalle og Mons kom i hus.

– Vi skulle ikke ha katt fordi vi begge har jobb utenom garden, men så fikk vi Kalle av broren min- Så så vi Mons på Facebook. Da ble vi ved ham også. Og de er bestekompiser bortsett fra at de slåss om et dreia trefat som det er om og gjøre å få krølla seg ned.

Fotoglad siden hun var førkjeunge

Fotogleden har preget livet til Moen, og hadde hun kunne valgt leveveg på ny, hadde hun blitt fotograf.

– Jeg har vært glad i ta bilder siden jeg var førkjeunge. Jeg hadde ikke råd til dyrt utstyr, men hadde alltid kamera med, selv om det var i arbeid på garden. Foto har fulgt meg hele livet, men jeg hadde ikke begrep om at jeg kunne livnære meg på det. Å være fotograf hadde vært livet for meg som liker å være ute, dyr og natur. Men den gang valgte man det man visste man kunne ta seg fram med. Tida er veldig forandra.

Driver garden foreldrene streva fram

Gerd Kari Moen og mannen bor på garden foreldrene hennes drev i Kollagrenda – eller "Køyllen" som de sier der – i Lom. Foreldrene hadde kyr, men det er det ikke næringsgrunnlag for i dag.

– Vi har cirka tredve sauer, mest fordi vi skal få drive stedet mor og far streva fram, og fordi vi er glad i dyr og liker å ha noen å stelle med.

Moen jobber som saksbehandler på NAV.

– Jeg har vært trofast i arbeidet mitt i alle år og håper jeg oppleves som en person som er der for folk. Jeg synes det er viktig at de som kommer til NAV opplever at vi er der for å hjelpe dem, understreker Moen.

Ny konkurranse i gang

Denne måneden ble ti finalister redusert til ni, og bildet med kjøttmeisen og fuglekassa gikk ut av avstemningen. Dette etter at fotografen selv gjorde oss oppmerksom på at bildet er satt sammen av to fotografier, og at han ikke hadde tenkt på at bilder som merkes #gdbilder er med i en fotokonkurranse.

Fikk du ikke deltatt i februarkonkurransen? Marskonkurransen går mot slutten og snart starter ny konkurranse for april. Alt du trenger å gjøre er å merke bildene dine #gdbilder på Instagram, eller å laste dem direkte opp på GD.no HER. Månedsvinneren får ti Flax-lodd og en overraskelse i posten.