Akjeft – tidligere Dirty Oppland-medlem – slipper sin første låt

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tredje juledag spiller han på hjemmebane på Felix.

DEL

Fredag ga Amund Rustad Grandal (34), alias Akjeft, tidligere Dirty Oppland-medlem ut låten "Ny Era".

Låta er gitt ut hos 9+P Records, som er Jaa9 & OnklPs label.

Singelen er fåbergingens første aleneprosjekt.

– Etter å ha laget musikk i det stille i mange år, siden Dirty Oppland ble oppløst, er det gøy å endelig få vist fram musikken jeg har jobbet med i 2017. Den kreative flammen i magen brenner som aldri før og det kommer flere låter på løpende bånd på nyåret, sier Grandal til GD.

Tredje juledag kan du få en forsmak.

– Jeg spiller på Felix tredje dag jul og skal framføre seks-sju flunkende nye låter. Jeg gleder meg virkelig til å spille live på hjemmebane.

Hør låta på Spotify

Musikklidenskapen startet som barn

Lidenskapen for musikk begynte tidlig i barndomsårene for Grandal, og han oppdaget fort at han kunne spille inn vokal på gamle kassetter og husker hvor rart, men spennende det var å høre sin egen stemme i opptak.

Fascinasjonen for låtskriving startet da broren kjøpe "Moment of truth" med Gangstarr i 1998.

– Da beslagla jeg albumet og låste meg inne på rommet for å skrive mine egne låter, skriver Grandal i en pressemelding.

Oppdagelsen av hiphop vekket kreativiteten i Grandal. Han fant sin sjanger.

Dirty Oppland

På videregående ble han kjent med Johnny Engdal Silseth, kjent som Jaa9. De spilte inn sin første låt på gutterommet hans. Jaa9 hadde dannet rap-gruppen ”Ridderne av det norske hus”. Så slo de seg sammen med Pål Tøien, alias OnklPs gruppe ”Verbal Snz´s” og ble til det første hiphop-kollektivet i Norge: Dirty Oppland. 

Frem til 24-års alderen gjorde ikke Akjeft så mye annet enn å lage musikk, og spille konserter. I motsetning til kompisene sine Jaa9 & OnklP som flyttet til Oslo for å satse på musikken, flyttet Akjeft til storbyen for å ta utdannelse.

Så, tidlig i 2017, begynte Grandal å skrive tekster igjen, og kontaktet produsenten PASIC og fikk tak i beats som var skreddersydd for det lydbildet han ønsket å oppnå. Resultatet er flere låter, med en ny sound og der tematikken omhandler hverdagen og livet, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags