- Detta va abraksle kosele!

Sondre er videre i Stjernekamp.

Sondre er videre i Stjernekamp. Foto:

Sondre Mulongo Nystrøm fra Øyer svarte på ekte døl da han ble spurt hvordan det var å synge «La det swinge» i lørdagens TV-sending Stjernekamp.

DEL

Sondre Mulongo Nystrøm fra Øyer gjorde slett ikke skam på låta som har blitt selve ikonet på norske Grand Prix-låter. For øvrig den første norske vinner av den internasjonale Grand Prix-finalen, og det skjedde i 1985.

- «La det svinge» er den mest kjente Grand Prix låta jeg vet om, fortalte Sondre i innledningen til sin framføring.

I ettertid av seieren i 1985 med Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, framstår låta komponert av Rolf Løvland som kanskje tidenes største norske Grand Prix-hit.

Hanne var mentor

Sondre framførte låta med kraft og lekenhet. Mentor under øvingene i forkant av lørdagskvelden var ingen ringere enn Hanne Krogh – som var med som kveldens gjestedommer.

- Hva tenkte du da du fikk høre at selveste Hanne Krogh skulle være din mentor i Grand Prix-øvingene, spurte programleder Kåre Magnus Bergh.

- Da vart e litt skjølven i buksa, svarte Sondre humoristisk som videre fortalte at det var abraksle kosele å få synge La det svinge.

- Det er ikke mange som har fått lov til å synge duett med Hanne Krogh, og det betyr mye for meg, sa Sondre og viste til øvingene forut for lørdagens framføring.

- Du får en «tolver» av meg, sa en begeistret Hanne Krogh etter Sondres framføringen.

- Du nailer det og får det til å bli en fest, sa Mona Riise som sammen med Thomas Felberg sitter i dommerpanelet.

Blant publikum satt familie fra Øyer og venner av Sondre og vinket til Sondre og TV-publikum med plakater og bannere.

Er med videre

Tross en framføring som høstet ros fra dommerne i studio var Sondre blant de tre som fikke færrest stemmer fra TV-seerne. Men det var Kari Gjærum som røk ut.
Før stemmegivingen var talt opp uttalte paneldommer Mona B.Riise at hun håpte Sondre skulle gå videre slik at de fikk høre den silkemyke stemmen som Sondre bruker i sin egen musikk.

24 år gamle Sondre fra Øyer har en artistkarriere i stadig utvikling. Han ble kjent for Norges TV-publikum da han i 2016 deltok i «The Stream» på TV 2. Musikken Sondre selv lager er i hovedsak innenfor R&B og rap – men Sondre har vist et vokaltalent som passer de fleste sjangere.

Artikkeltags