Gå til sidens hovedinnhold

Aurora og pappa Marcel ute av "Det store spranget"

Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble en tårevåt avskjed for far og datter i fredagens sending.

Fredag kveld gikk andre episode av TV-serien "Det store spranget" på NRK, der seks hestejenter lærer fedrene sine å ri. Med i serien er blant annet nederlandske Aurora van der Velpen (26) og faren Marcel (58). De flyttet til Ringebu i 2005, og er nå bosatt på et småbruk på Sør-Fron.

I kveldens sending så vi at fedrene konkurrerte i "Mounted Games" – en disiplin med høy fart og oppgaver både på og av hesteryggen. Da det var tid for å rangere de seks deltakerne, endte familien fra Sør-Fron på siste plass, og ble de første som må si farvel til hesten sin og reise hjem til Norge.

Les også: Nå har også far fått hestedilla

Marcel og Aurora klarte seg godt gjennom alle typer gangarter i den første episoden.

- Jeg holdt meg på hesteryggen gjennom hele konkurransen, og vi endte til slutt på fjerdeplass. Slett ikke verst, forteller en stolt Marcel van der Verpen.

 

Skadet seg og kom sist

Så bra gikk det ikke i TV-seriens andre konkurranse.

- De med dårligst tid måtte reise hjem. Det var mange vanskelige øvelser undervegs før jeg måtte opp på hesteryggen igjen og ri som bare f ... til mål. Da ble det dessverre sisteplass. Det var leit, forteller Marcel.

- Vi hadde forberedt oss skikkelig Aurora og jeg, men så var jeg først ut på banen og det var fryktelig vanskelig. Hesten skvatt og gjorde en uheldig bevegelse slik at jeg neste falt av. Jeg fikk en smell i ryggen, men med smertestillende gikk det heldigvis bra, sier Marcel, som understreker at de kom sist i konkurransen, men at de ikke føler seg som tapere.

- Vi har vunnet venner for livet, jeg har fått et enda bedre forhold til datteren min og jeg har begynt å ri hest, så det er mye positivt i dette her, men det var synd å reise hjem, forteller Marcel, som gruet seg til å se seg selv gråte på TV.

 

- Jeg gruet meg til å se episoden fordi jeg gråter på TV. Hvordan kan jeg forklare kolleger og venner at en kar på 58 år gråter over en hest? ler nederlenderen, som forteller at han fikk et spesielt og sterkt forhold til hesten, og at det var ekstra salt i såret og ta avskjed med hesten.

- Det ble en del tårer. Ikke fordi vi tapte, men fordi vi hadde det så gøy. Det var veldig kjedelig å dra så tidlig siden pappa begynte å trives så godt på hesteryggen, kom så godt inn i det og var så forelska i hesten, forteller Aurora.

Bildeserie

Et hesteliv

Se bildene:

Skal ta grønt kort på hest

- Jeg rir fortsatt og er påmeldt grunnkurs og skal ta grønt kort på hest, med rideprøve i oktober. Så målet med serien er oppnådd. Jeg rir, stråler Marcel, som har lyst å reise tilbake til Andalucia i Spania, der serien ble filmet.

- Serien bidro positivt for forholdet mellom pappa og meg. Vi hadde et bra forhold fra før, men nå har han blitt en skikkelig hestekar! Målet med hele opplegget er oppnådd. Pappa rir, og for oss er det en gigantisk seier. Vi hadde aldri gjort dette for min del. Han ville ri, og det var hele poenget. Nå skal han på ridekurs, så det blir skikkelige greier, sier en stolt datter.

 

- Veldig leit at vi åtte reise, men aldri sett på det som et tap. Så har vi fått fantastiske kontakter ut av dette og vi har hørt at vi var på riktig veg, så det var uflaks at vi røk i kveld, sier Aurora.

Det store spranget

TV-serie der seks hestejenter lærer fedrene sine å ri. De reiser til hestelegenden Don Alfonsos gård i Andalucia, Spania. Her skal fedrene skal kjempe om å bli best til hest med døtrenes hjelp.

Programleder for Det store spranget er Marco Elsafadi, som kom til Norge som palestinsk flyktning. Den tidligere landslagsspilleren i basket kaller seg "relasjonshøvding" og holder 250 foredrag i året. I 2006 ble han kåret til Årets forbilde på Idrettsgallaen.

Konkurransen ble vunnet av Stian Berge og datteren Elise fra Lillehammer.

Les mer om programmet og Elsafadi her