Kulturprisen til Granli

KULTURPRIS: Knut Granli får kulturprisen i Sel kommune for 2011. Gjennom mange år har han lagt ned ein solid innsats for lokalsamfunnet med utgangspunkt i butikken sin Sjoa mat og bensin.

KULTURPRIS: Knut Granli får kulturprisen i Sel kommune for 2011. Gjennom mange år har han lagt ned ein solid innsats for lokalsamfunnet med utgangspunkt i butikken sin Sjoa mat og bensin. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Knut Granli frå Sjoa mat og bensin får kulturprisen i Sel

DEL

Han er dagleg leiar av Sjoa mat og bensin og har arrangert Sjoa troll- og trefestival gjennom 22 år. Der går overskotet til Luftambulansen på Dombås eller andre gode formål.

- Kulturprisen for 2011 i Sel kommune tildelast Knut Granli for sin store uengennyttige innsats, seier På Bertil Eide til GD.

- Betydd mykje for små og store

Han er leiar i driftsutvalet i Sel og fortel om ein kremmar på Sjoa som har betydd mykje for mange menneske gjennom mange år. Ein ting som blir vektlagt i grunngjevinga er at han har lokal mat og mattradisjonar i tillegg til vanleg sortiment.

- Både for små og store har han betydd mykje, ikkje minst lokalsamfunnet. Også sosialt og kulturmessig. Han er ein verdig mottakar av årets kulturpris og prisen blir delt ut ved ein kommunal kulturkveld, seier Eide.

I pressemeldinga Eide har sendt har han lista opp mange av aktivitetane til Granli gjennom åra og det som har skjedd under leiinga av han.. Her er nokre av dei:

? Han har gått til fots med kundevogn fra Lillehammer til Sjoa og samlet inn kr 100 000 til inntekt for astmadoseringsmaskin på barneavdelingen på sykehuset Innlandet.

? Kundekvelder i grendehuset Furulund

? Gratis aktiviteter og servering.

? Fakkelløp under OL i 94. Laga egen pins som ble solgt til inntekt for kreftsyke barn.

? Avduking av frihetsgudinnen på Sjoa. Amerikanske biler i politieskorte fra Otta stasjon. Besøk fra den amerikanske ambassaden i Oslo.

? Kjører "butikk" på eldresenteret og gir frukt gratis hver jul.

? Deler ut "bestefarprisen."

? Arrangerer" jordbærdag" m. aktiviteter.

? Arrangerer "mjølkedagen" i samarbeid med lokale bønder og Tine. All inntekt går til Luftambulansen.

? Arrangerer mopedbilløp - samler gamle mopeder( Tempoer osv.) pluss mopedbiler og bruker idealtid som grunnlag for premiering.

? Rakfiskfestival årlig. Mange typer fisk presenteres . I tillegg en arena for lokale produkter.

? Arrangert "fakkelmesse" med biskopen tilstede.

? Deltatt i TV aksjon .Hadde auksjon med ponni på travbane. Det kom inn kr 25000 til kreftforskning.

Artikkeltags