Ulykken skjedde i en av de bratteste løypene i Kvitfjell lørdag. Hun falt og pådro seg alvorlige skader. Mandag kveld, to døgn etter ulykken, fikk politiet i Midt-Gudbrandsdal bekreftelsen om at 23-åringen hadde omkommet som følge av skadene.

– Det var europacuprenn i den traseen på lørdag, men det var mulig å passere på sidene. Det har hun gjort. Hun har ifølge vitner etter hvert fått stor fart nedover henget. Hun har fått et løft på en "pukkel" nede i bakken. Det kan skje om du har stor fart. Det var dårlig vær og sikt, noe som kan ha vært med på å gjøre at vedkommende ikke så terrenget ordentlig, forteller fungerende førstebetjent i Midt-Gudbrandsdal, Svein Morten Laingen, til GD.

Kvinnen ble først kjørt til sykehuset på Lillehammer. Deretter ble hun fraktet videre til Ullevål sykehus i Oslo.

– Det er en forferdelig tragisk ulykke først og fremst for familien, men det er også tragisk for Kvitfjell at det skal gå slik med et fall midt i bakken, sier Odd Stensrud, daglig leder i Hafjell- og Kvitfjell-eier Alpinco, til GD.

– Fatalt utfall

Laingen og politiet mener de har brukbar kontroll på hendelsesforløpet i forbindelse med ulykken. Hvor etterforskningen går videre er imidlertid uklart.

– Det vil bli foretatt en rettsmedisinsk obduksjon av kvinnen for å finne dødsårsaken. Deretter skal jeg konferere med påtaleansvarlig i saken med tanke på videre etterforskning. Hendelsesforløpet er ganske klart, og det er det liten tvil om, sier førstebetjenten til GD.

– Dette er rett og slett en skiløper som har kjørt ned en bakke og hatt maks uflaks. Det er en ulykke med fatalt utfall, sier han.

Politiets operasjonssentral fikk melding om ulykken først søndag – et døgn etter at det hadde skjedd. Det er ikke unormalt, mener Laingen.

– Det er en del som brekker både hender og føtter i bakken. Politiet varsles ikke om alle ulykker, sier han.

Førstehjelp fra skipatruljen

Da ulykken skjedde lørdag, var det Kvitfjells skipatrulje som kom til stedet. Odd Stensrud sier at de er godt drillet på alvorlige ulykker.

– Vedkommende som var først på stedet fra oss, jobber også i ambulansetjenesten. Vi har ressurser som er godt trent på å håndtere skader og ulykker. Det er uansett klart at dette preget de som har vært involvert, og det preger hele anlegget. Det er en stor tragedie at noen skal miste livet i bakken, sier Stensrud til GD.

På spørsmål om hvorfor Kvitfjell-administrasjonen ikke varslet politiet den dagen det skjedde, svarer Stensrud følgende:

– Vi iverksatte varsling til AMK, og konsentrerte oss om å behandle saken som hadde oppstått. Vi visste ikke omfanget eller alvorlighetsgrad på skaden der og da. Vi fant det naturlig å varsle politiet i etterkant, da vi så hvor alvorlig skaden var.