LILLEHAMMER: - Vi ønsker at studentforeninger og lokalpolitikere legger til rette for studenter som velger å bo i campingvogn eller bobil.

Det sier Marit Slåen, leder i NCC avdeling Lillehammer. Hun har skrevet under på en pressemelding fra NCC, hvor foreningen på nasjonalt nivå tar til orde for å gjøre hverdagen enklere for «campingstudenter».

- Vi hører daglig om studenter som ikke finner seg hybel i tide til studiestart. Samtidig er det slik at mange som er heldige og får seg hybel, må betale husleie i dyre dommer. Vi ser at dette har ført til at stadig flere studenter velger å bo i campingvogn eller bobil. Mange har jo foreldre som eier campingvogner som ikke blir brukt mer enn i sommerferien. For dem passer det utmerket å låne bort husrom til barna resten av året. Også her på Lillehammer har jeg hørt om et par tilfeller, sier Slåen, som synes dette er et strålende alternativ til en dyr, liten hybel uten hjul.

- Vogner og bobiler i dag er av en slik standard at det ikke er noe problem. Har man vinterisolert vogn, kan man bo der like trygt som i et hus, selv når det er tretti kuldegrader.