Nå kommer rundballe-politiet

Rundballer som ligger på jorder for nærme vannkanten, kan bli tatt av flommen nå vannet stiger. – Rydd opp i tide, oppfordrer politiet.

Rundballer som ligger på jorder for nærme vannkanten, kan bli tatt av flommen nå vannet stiger. – Rydd opp i tide, oppfordrer politiet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Bønder som har plassert rundballer og søppel langs elva må rydde faderlig fort, sier politistasjonssjef i Lillehammer Terje Krogstad.

DEL

I tiden framover kommer han til å sende ut patruljer for å sjekke om rundballer og annen plast og søppel ligger langt nok unna vannkanten til at det ikke blir ført vekk med vårflommen.

Vannstanden er stigende flere steder som følge av snøsmelting, og tidligere år har svært mye plast fra landbruket havnet i Lågen og Mjøsa på grunn av flom.

– Vi ønsker å følge opp dette problemet med rundballer og plast og søppel langs elva, og bønder som har plassert baller og søppel langs elva må rydde faderlig fort, sier Krogstad.

Den som ikke sørger for at plast ligger langt nok unna vannet, kan bli anmeldt og eventuelt straffet med bøter og forelegg.

– Vi ønsker at folk kommer seg ut på jordene og rydder det som kan tas, sier Krogstad.

Her kan du følge vannstanden på din lokale måler: Blir det flom? Se din lokale måler her

Artikkeltags