Lokal ordfører møter statsministeren etter rovdyropprop

Onsdag er ordfører i Sør-Fron kommune, Ole Tvete Muriteigen, en av ordførerne som skal diskutere rovdyrforvaltning med regjeringen.

Onsdag er ordfører i Sør-Fron kommune, Ole Tvete Muriteigen, en av ordførerne som skal diskutere rovdyrforvaltning med regjeringen. Foto:

Av

150 ordførere fra hele landet har signert et opprop om rovdyrforvaltningen. Onsdag er Ole Tvete Muriteigen, ordfører i Sør-Fron kommune, en av dem som skal møte regjeringen.

DEL

Til møtet med ordførerne kommer statsminister Erna Solberg, landbruks- og matminister Bård Hoksrud, samt klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Møtet skal foregå i lokalene til Klima- og miljødepartementets lokaler i Oslo.

I et brev som klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sendte fredag, går det fram at han sammen med statsministeren og den ferske landbruksministeren Bård Hoksrud (Frp) inviterer et utvalg berørte ordførere til møte i Klima- og miljødepartementets lokaler onsdag i neste uke, skriver Nationen.

Bakgrunnen er at ordførere fra Troms, Trøndelag, Oppland, Hedmark og Nordland har skrevet et brev til statsminister Erna Solberg hvor de ber henne ta tak i rovdyrforvaltningen.

«Vi finner det hensiktsmessig å avgrense antall deltakere i møtet for å legge til rette for dialog, og har i utvelgelsen blant annet lagt vekt på hvem som er avsendere av oppropet i hvert fylke, skadebildet denne sommeren og geografisk fordeling», heter det i brevet.

Ordførere fra kommunene Bardu, Elverum, Engerdal, Hattfjelldal, Inderøy, Meråker, Rendalen, Sør-Fron, Vestre Slidre og Våler i Solør samt Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS) inviteres til møtet.

LES OGSÅ: Regjeringen kaller inn til rovdyrmøte etter ordfører-opprop

LES OGSÅ: Ordføreropprør på avveieArtikkeltags