Gå til sidens hovedinnhold

Jøingsli ble skytterkonge etter omskyting

Artikkelen er over 3 år gammel

Tom Gaute Jøingsli ble skytterkonge for første gang etter omskyting mot Jan Kåre Moland. Anne Ingeborg Sogn Øiom tok skytterprinsesse-tittelen.

Begge gutta skjøt til 100 poeng i finalen med fem innertiere. I omskytingen var Jøingsli best med 99 mot Molands 98 poeng.

– Det har vel ikke gått opp for meg ennå, men det var veldig artig. Jeg prøvde å konsentrere meg om meg selv i omskytingen. Jeg var faktisk mindre nervøs enn i selve finalen. Jeg tenkte at dette var stort uansett, sa han til NRK.

Det ble en svært dramatisk omskyting. Begge skytterne fulgte hverandres score, men på det sjette skuddet var Moland ute i nieren, og det sjuende skuddet var en nier, mens Jøingsli fikk en nier i sitt nest siste skudd.

I fjor var Jøingsli en av favorittene etter solid skyting innlednings. Den gang skuffet han i finaleskytingen. Nå gikk han en solid revansj.

Odd Arne Brekne var eneste som klarte å skyte 248 poeng i den innledende omgangen. Fem skyttere fulgte på 247 hvor også det eneste kvinnelige innslaget på årets kongelaget, Sogn Øiom, befant seg.

Brekne fikk problemer med vinden i sin serie og pådro seg tidlig en nier. Dermed trengte hans seks innertiere for å vinne, men klarte det ikke slik at det ble omskyting om konge- og prinsetitlene mellom Jøingsli og Moland.

Brekne burde ha rutinen, men skytterprinsen fra 2008 og 2010 behersket ikke de vanskelige vindforholdene i Stjørdal.

Jøingsli var først ut av dem med 247 poeng. Han la standarden 100 poeng i finale og fem av dem innertiere. Moland, som var nest sist ut, tangerte Jøingslis poengsum.

Sogn Øiom skjøt til 99 i finalen og endte opp med 346 poeng. Dermed ble hun skytteprinsesse.

– Jeg er så lettet. Og etter omladningen økte bare presset på, sa Øiom til NRK.

Gamle konger

I laget bak var det også noen tidligere skyttekonger. Blant annet fjorårets skytterprins og konge fra 2016, Daniel Sørli. Han startet flott med seks innertiere, men etter ladingen fikk han en nier.

Skytterkongen fra 1990, veteranen John Olav Ågotnes var med og preget finalen. Han banket inn 100 poeng med åtte innertiere og totalt 246 poeng. Også kongen fra 2013, Kim-André Aannestad Lund, var i slag i finalen. Lund slo til med 100 poeng og ni innertiere, men hadde bare 245 fra den innledende skytingen.

Før kongelaget med de 15 beste var i aksjon, var det Pål Øyvind Ørmen fra Råde som hadde slått til med 100 poeng og sju innertiere i sin finale.

Siste prinsesselag

Det er hittil bare kåret tre skytterdronninger, og i fjor var det hele seks kvinner på kongelaget. Denne gangen var det Sogn Øiom som skulle forsvare kvinnene.

Nærmeste utfordrere til prinsessetittelen lå hele to poeng bak Øiom. Der var det Kristin Dyrendahl som på skive en på det siste prinsesselag. Hun klarte bare 98 poeng og måtte se seg forbigått av Kristi H. Transet som med 100 poeng i finalen endte på 244 poeng.

Neste år blir ikke noe prinsesselag.

GD oppdaterer saken.