Den savnede 62-åringen på Dovrefjell er funnet av andre turgåere i Stropelsjødalen. Mannen  som er fra Belgia,  hadde tatt seg inn i ei nødbu.

Han var nedkjølt, men ellers i god form, og han  ble hentet med helikopter og fløyet ut, opplyser Politiet i Innlandet på Twitter ved 11-tiden lørdag.

- Mannen hadd planlagt å gå omkring halvannen kilometer nord fra Snøheim der han og familien oppholdt seg. Hensikten var å ta bilder.  Men han ble funnet sju kilometer i luftlinje øst for Snøheim. Det var turgåere som hadd gått ut fra Kongsvoll, som fant mannen, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage til GD.

 

Han sier videre at 62-åringen ble sjekket av lege like etter at han ble funnet, og at han skal ha vært i god form, men noe nedkjølt.

Les også: Leter fortsatt etter 62-åring på Dovrefjell

Politiet meldte om leteaksjonen ved Snøheim på Dovrefjell like etter klokka 20 fredag. Da klokka nærmet seg 23 fredag kveld var de fortsatt ute på leting etter personen.

Sea-King-helikopter og luftambulansen ble satt inn lørdag morgen i tillegg til at mannskapene fra Heimevernet, Røde Kors og andre firvillige ble byttet ut  med nye mannskaper for å fortsette letingen.

Den savnede 62-åringen gikk ut på tur allerede ved 09.30-tiden fredag morgen.