Anne Lise har helt siden hun var liten visst at hun er adoptert, men siden 15-årsalderen har det vokst fram et ønske hos henne om å finne sine biologiske foreldre.

Torsdag tok hun omsider mot til seg og la ut en Facebook-status hvor hun søker etter sin biologiske mor. Eller rettere sagt, hun lot adoptivmoren gjøre. Det ble for skummelt å legge ut statusen selv.

"Jeg er mor til en adoptivdatter som er født den 16.05.1983 på Gjøvik sykehus. Jeg har fått tillatelse fra min datter å skrive det jeg gjør nå. Etter at hun ble født ble hun sendt til Bondelia på Gjøvik. Der kalte de henne Silje. Hun var 2420 gram og 47 cm da hun var født.
Vi adopterte henne den 23. september 1983. Vi etterlyser hennes mor som bodde på Gran da og var over 40 år gammel. Vi ble opplyst om at moren hadde 4 barn fra før og min datters far er ikke nevnt i noen papirer. Moren ønsket at datteren skulle vokse opp på landet. Det fikk hun oppfylt og min datter fikk holde på med alle slags dyr. I dag bor Anne Lise Toftelien (som hun heter nå) på Lillehammer og det er kanskje en sannsynlighet for at halvsøsken og mor kan bo i nærheten. Hvis noen har opplysninger om dette innlegget kan dere ringe tlf 954 69 520 el 941 988 53 Det er mor og datters sitt nr"

Anne Lise vil også gjerne at GD viderebringer hennes etterlysning.

- Hvorfor vil du treffe henne?

- Jeg vil finne henne for å finne meg selv, og fordi jeg har halvsøsken. Jeg har mange spørsmål som kanskje hun kan gi svar på. Hvilke av mine egenskaper er et resultat av arv og hvilke er et resultat av miljø. Jeg har et sterkt ønske om å møte mine biologiske foreldre. Det spiller ingen rolle hva som var grunnen til at jeg ble adoptert bort.

- Hvorfor har du valgt å gjøre dette nå?

- Jeg har tenkt på dette i mange år, men har ikke turt å ta skrittet fullt ut før nå. Siden min biologiske mor var over 40 år da hun fikk meg, kan det fort bli for sent å treffe henne.

- Hva tenker dine adoptivforeldre om at du leter etter henne?

- Mamma har vært interessert hele tiden, og sagt at jeg bør gjøre dette hvis jeg vil.

Anne Lise forteller at innlegget deles av mange på Facebook, og hun får mange støttemeldinger på veggen sin.

Hun har også fått telefoner fra andre som har vært i samme situasjon, med gode råd om hvordan hun bør gå fram videre.

Blant annet har hun fått tips om å henvende seg til Fylkesmannen. Der skal hun kunne få informasjon om sine biologiske foreldre.

- Nå er jeg svært spent på responsen. Jeg håper veldig at jeg kan få kontakt med henne. Det hadde betydd veldig mye for meg.

Fakta om adopsjon fra Fylkesmannen

Biologiske foreldre til adoptivbarn

Adoptivbarn som har fylt 18 år, har rett til opplysninger om hvem som er dets biologiske foreldre. Flere instanser har ansvar for å gi den adopterte opplysninger om biologisk bakgrunn, avhengig av når adopsjonen skjedde. Fylkesmannen kan gi opplysninger om adopsjoner gjort før 1. januar 1999.

I saker av nyere dato er det Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som gir disse opplysningene.