DNT Gudbrandsdalen bygger hytte oppkalt etter dronning Sonja

TURGLEDE: - Hytta vil gi store muligheter for økt turglede og aktivitet i de unike fjellområdene i Skåbu og Jotunheimen, sier ordfører for Nord-Fron, Rune Støstad.

TURGLEDE: - Hytta vil gi store muligheter for økt turglede og aktivitet i de unike fjellområdene i Skåbu og Jotunheimen, sier ordfører for Nord-Fron, Rune Støstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den Norske Turistforening (DNT) Gudbrandsdalen skal i år bygge sin første hytte. Navnet på hytta blir Dronningsetra, oppkalt etter dronning Sonja, og skal plasseres ved Sikkilsdalen i Jotunheimen.

DEL

LILLEHAMMER: – Dette er et område Hennes Majestet Dronningen har hatt sterke bånd til i mange år, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Kongelig hytteområde

I en pressemelding forteller DNT om hyttebyggingen som skal skje i år. Hytta skal ligge i nærheten av kongefamiliens egen hytte, Prinsehytta.

– Kongefamilien ferierer mye i vår kommune, derfor er det ekstra hyggelig at satsingen til DNT Gudbrandsdalen blir knyttet til Kongefamilien på en slik måte, forteller ordfører for Nord-Fron kommune, Rune Støstad.

Den plasseres ved Strålvatnet med fin utsikt mot Sikkilsdalen, Jotunheimen og Skåbu, og er med på å knytte vandrerutene i Jotunheimen.

– Hytta vil gi store muligheter for økt turglede og aktivitet i de unike fjellområdene i Skåbu og Jotunheimen, sier Støstad.

Fasade mot øst

Fasade mot øst Foto:

Første hytte

DNT har over 550 hytter, men dette er den første hytta til DNT Gudbrandsdalen.

Styreleder i DNT Gudbrandsdalen, Magnar Brattlien forteller at hytta skal ligge som en flott seterstul i Jotunheimens forgård og får over 30 sengeplasser, som egner seg til å huse både skoleklasser og større grupper.

– Hytta blir et viktig bindeledd og åpner for en rekke fine turmuligheter, sier Brattlien.

Fasade mot vest

Fasade mot vest Foto:

– En inspirasjon for oss alle

DNTs styreleder Berit Kjøll sier at hytta er dedikert til dronning Sonja på grunn av hennes ektefølte fokus på hva naturen gir oss, både fysisk og psykisk.

– Med sine små og store turer er Dronning Sonja en inspirasjon for oss alle, sier Kjøll og fortsetter:

– Å knytte navnet hennes til en hytte i et område hun har et spesielt forhold til er vår måte å vise at vi setter stor pris på Dronningens innsats for turglede og friluftsliv.

Artikkeltags