Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir aktivitetsparken ved Strandpromenaden

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uka startet gravingen og neste uke monteres apparatene i Lillehammer aktivitetspark.

LILLEHAMMER: Det nye utendørsanlegget for gratis trening er et spleiselag mellom Lillehammer kommune, Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen, og er et lavterskel treningstilbud som kan brukes av alle fra utrente til veltrente, der hovedmålet er å få inaktive i aktivitet. Offisiell åpning blir 20. august.

Les også: Bygger utendørs aktivitetspark på Strandpromenaden

Gratis folkehelsetiltak

– Folkehelse, gratistilbud og lett tilgjengelighet er sentralt her. Parken er for alle i et område som mange enda ikke har tatt i bruk, sier folkehelsekoordinator Bengt Fjeldbraaten i Lillehammer kommune, som er opptatt av å spre budskapet til flest mulig.

I den nye parken kan du gjøre alt fra fallforebygging til tilrettelagt slyngetrening for rullestolbrukere. Parken er universelt utformet og har mønstre i bakken for ulike treningsformål, som balansetrening.

 

Forklarende mobilapp

Parken skal ligge ved Strandpromenaden, mellom skateanlegget og volleyballbanen. Treningsapparatene blir levert av Kompan, som også har utarbeidet en mobilapp med treningsprogram og forklaring på alle apparater og øvelser som kan gjøres på Lillehammer, og i andre treningsparker i landet.

– Appen er i ferd med å skreddersys og kommunen og Frisklivssentralen kan legge inn mer informasjon om tilbud og tidspunkter. Dette blir morsomt, sosialt og god trening utendørs, lover Cecilia Sjölund i Kompan.

Det finnes noen lignende parker i Oslo og det skal bygges flere i mjøsregionen, men Lillehammer er først ute med egen app-løsning.

Appen har beskrivende bilde og animasjon av alle øvelser og du har mange valgmuligheter på treningesprogram og hva du vil trene. Du kan også legge ut meldinger for å få med andre på trening, eller utfordre andre til å trene.

– Du kan teste ut appen allerede nå. Mange av øvelsene kan også utføres hjemme, sier Sjölund.

Frisklivssentralen legger treninger til aktivitetsparken

– Vi kommer til å si fra når vi er der og legge et par treninger i høst dit slik at våre brukere føler at det er trygt å komme og blir kjent med stedet, sier Tone Karlsen, leder for Frisklivssentralen, som også tilbyr hjelp til å laste ned og bruke appen.

Apparatene får forklarende skilt, så mobilapp-bruk er frivillig.