Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr gratis opplæring for at flere skal bruke Lillehammer aktivitetspark

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er snart ett år siden Lillehammer aktivitetspark åpnet til fri benyttelse for alle. Nå ønsker kommunen at flere skal bli klar over tilbudet og tilbyr gratis opplæring av grupper.

LILLEHAMMER: Hver mandag har Frisklivssentralen Øyer, Gausdal og Lillehammer trening i Lillehammer aktivitetspark ved Strandpromenaden. Aina Fevang fra Fåberg er en av deltakerne som har prøvd ut anlegget på denne måten.

– Det kan føles litt skummelt å skulle gå hit og trene alene. Jeg vet ikke om jeg hadde gjort det alene. Selv om det står god beskrivelse på apparatene, føles det trygt å bli vist riktig bruk. Det er faktisk både gøy og god trening, forteller Fevang.

Parken er flittig brukt av både små og store. Særlig har barnefamilier lagt sin elsk på stedet.

– Her er det plass til flere. Vi stiller opp om folkehelsekoordinatoren organiserer det, sier leder Tone Karlsen ved Frisklivssentralen, som forteller at de til høsten skal begynne å annonsere dag og tid for treningsøktene, så flere kan delta.

– Det ville også vært lurt med et informasjonsskilt ved treningsapparatene, slik at folk får vite om tilbudet og hvem de kan kontakte, foreslår Fevang.

Les også: Slik ser den nye aktivitetsparken ut

 

– Har større potensial

Folkehelsekoordinator Bengt Fjeldbraaten har målt økt aktivitet i parken siden oppstarten, men mener potensialet ikke er nådd, særlig hva gjelder grupper som trenger treningen.

Nylig har han veiledet et lag håndballjenter og innføringsklassen ved Lillehammer læringssenter i aktivitetsparkens utallige muligheter.

– Det er enkelt å gå hit for den som er trygg på seg selv. Men mange synes nok det er bedre å bli kjent med anlegget som del av en gruppe, mener folkehelsekoordinatoren.

Å nå folk er den største utfordringen. Enda er ikke anlegget kjent for alle.

– Det tar tid å bli kjent med anlegg og muligheter, derfor går vi ut med et tilbud om gratis opplæring. Grupper som er interessert kan kontakte med meg på sms, mail, anleggets Facebook-side eller via appen som kan brukes for anlegget, sier Fjeldbraaten.

Les også

Slik blir aktivitetsparken ved Strandpromenaden

 

– Det er ingen tvil om at flere bruker området etter at parken kom. I tillegg er det blant annet skatepark og volleyballbane, og nytt av sommeren er et badmintonnett som er satt opp inntil aktivitetsparken, forteller Fjeldbraaten, som denne dagen også monterer et telleverk som registrerer alle som oppholder seg ved treningsapparatene.

Samme telleverk skal også settes opp i hoppbakken.

– Meningen er å følge opp data over flere år og måle bruken av anleggene og tilbudene vi har, forklarer Fjeldbraaten.

Les også

Lillehammer er én av åtte i verden som blir global aktiv-by

 

– Flott tilbud

Tore Martin Søbakk Gundersen har pappaperm og har med barn og hund når han trener.

– Jeg er her hver uke. Hit er det bare å komme og bruke oppfinnsomheten. Apparatene kan brukes til mye ulik trening, oppfordrer Gundersen, som er svært fornøyd med tilbudet.

Les også

Bygger utendørs aktivitetspark på Strandpromenaden