Se filmen: Her forsvinner den gamle alleen i Bryggevegen

  Onsdag formiddag ble deler av en gammel lønneallé i Bryggevegen i Lillehammer hogget ned og fjernet.

  DEL

  Det var trefelling onsdag formiddag i Bryggevegen, vegen som går ned til gamle Vingnesbrua fra sentrum og Mesnadalsvegen. Lillehammer kommune var på plass for å fjerne seks trær som de lenge har planlagt å ta, men ikke har hatt tid til å fjerne før nå. Trygve Martin Foss og Håvard Forset i Lillehammer kommunes veg- og trafikkavdeling forteller GD at det er fordi trærne er i ferd med å råtne at de hogges.

  Sikkerhetsmessige grunner

  – Det er først og fremst av sikkerhetsmessige grunner vi tar slike trær som er delvis råtne. Ved sterk vind, var det fare for at tunge greiner kunne ha falt på bolighus i nærheten, sier Foss.

  Det var Lillehammer-firmaet "Vanskelig Trefelling AS" som hadde fått oppdraget med å felle trærne, noe som også innebar klatring.

  Bildeserie:

  Å få fjernet lønnetrærne, som også avgir enorme mengder løv, er en bonus for kommunen som må fjerne løvet i Bryggevegen hver høst. Hele Bryggevegen er vanligvis dekket av store mengder løv om høsten.

  Delte meninger

  Tore Håveløkken, også han ansatt i Lillehammer kommune, satt i gravemaskinen og ventet på en bil å laste de tunge trærne i da GD snakket med ham. Han sier at det ikke er uvanlig at det er delte meninger når trær skal felles.

  – Slik er det støtt. Her også. Men jeg vet at flere gjerne ville ha de råtne trærne bort, sier Håveløkken.

  Det står fremdeles trær igjen i alleen i Bryggevegen.

  Les også: Beboerne over vil ha utsikt. Naboene under vil ha trær. Nå felles hele bjørkealleen.

  Artikkeltags