Kajsa (16) og Magnus (17) oppfordrer elever til å skulke skolen

Kajsa Kirkhus (16) og Magnus Grundstad (17) fra elevrådet ved Lillehammer videregående skole, oppfordrer alle elever til å skulke for klimaet fredag.

Kajsa Kirkhus (16) og Magnus Grundstad (17) fra elevrådet ved Lillehammer videregående skole, oppfordrer alle elever til å skulke for klimaet fredag. Foto:

Elevrådet på Lillehammer videregående skole ønsker at så mange som mulig skal skulke skolen for å delta når de arrangerer streik for klimaet fredag.

DEL

Fredag arrangerer en gruppe fra elevrådsstyret ved Lillehammer videregående skole, avdeling nord og sør, skolestreik for klimaet. De vil holde et demonstrasjonstog fra Lillehammer videregående skole, avdeling sør, gjennom Storgata til fylkeskommunen, der de vil holde en appell.

Oppfordrer til å skulke for klimaet

Demonstrasjonstoget vil foregå fra klokken 12-13, men sekretær i elevrådet Kajsa Kirkhus, oppfordrer resten av skolen til å streike hele skoledagen. Natur og Ungdom har også gått inn som medarrangør.

– Vi oppfordrer folk til å skulke resten av skoledagen for å streike for miljøet.

Dette vil bli den første klimastreiken som arrangeres på Lillehammer.

– Vi vil gjerne kjempe for vår egen framtid. Vi føler ikke at politikerne tar grep. Det er derfor tusenvis av skoler over hele verden skal streike i morgen.

Inspirert av Greta (16): Har ditt barn fått denne meldingen på telefonen? 

Får ikke gyldig fravær

Fylkeskommunen har bestemt at elevene ikke vil få gyldig fravær for å delta i demonstrasjonen. Fylkesordfører Even Aleksander Hagen har imidlertid uttalt til NRK at han heier på elevene.

– Jeg heier på elevene som vil streike for miljøet. Men det er ofte slik med engasjement, at det også koster noe.

Kirkhus er skuffet over Fylkeskommunens beslutning.

– I går fikk vi melding om at fylkeskommunen er uenig i at vi skal få politisk fravær for å demonstrere. Jeg synes det er veldig dårlig gjort. Mange voksne mennesker klager over at ungdommen ikke engasjerer seg, men når vi først kjemper for vår egen framtid får vi en sånn respons fra fylkeskommunen. Det synes vi ikke er greit i det hele tatt. Vi synes vi burde fått mer støtte derfra. Det er veldig mange som ikke kommer til å streike hvis det ikke blir gitt gyldig fravær, sier Kirkhus, som selv er blant dem som kommer til å streike hele dagen uansett.

Får støtte av lærere

Hun forteller at de har fått støtte fra mange lærere ved skolen.

– Mange lærere har sagt at de heier på oss, og oppfordrer oss til å streike. Jeg synes det er historisk at så mange skoler i hele verden arrangerer streik for klimaet, og at så mange ungdommer kjemper for vår egen framtid.

Kajsa Kirkhus (16) og Magnus Grundstad (17) fra elevrådet ved Lillehammer videregående skole, oppfordrer alle elever til å skulke for klimaet fredag. – Mange lærere har sagt at de heier på oss, og oppfordrer oss til å streike. Jeg synes det er historisk at så mange skoler i hele verden arrangerer streik for klimaet, og at så mange ungdommer kjemper for vår egen framtid, sier Kirkhus.

Kajsa Kirkhus (16) og Magnus Grundstad (17) fra elevrådet ved Lillehammer videregående skole, oppfordrer alle elever til å skulke for klimaet fredag. – Mange lærere har sagt at de heier på oss, og oppfordrer oss til å streike. Jeg synes det er historisk at så mange skoler i hele verden arrangerer streik for klimaet, og at så mange ungdommer kjemper for vår egen framtid, sier Kirkhus. Foto:

Artikkeltags