– Det blir mye lyd og røyk, og mange blanke biler

OPPVISNING: Ett av høydepunktene under Motordagen på lørdag, er oppvisningskjøring med skikkelig gromme biler. Her en Audi RS4 i sving under fjorårets arrangement.

OPPVISNING: Ett av høydepunktene under Motordagen på lørdag, er oppvisningskjøring med skikkelig gromme biler. Her en Audi RS4 i sving under fjorårets arrangement. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Under Motordagen på Birkebeineren skistadion kommer kjøretøy på både to og fire hjul som ikke er vanlig å se etter veien.

DEL

– Vi håper på mellom 1.500 og 2.500 besøkende, og det skal være noe for enhver, lover utstillingsansvarlig Aasmund Skarderud Jensen i KNA Lillehammer, som arrangerer Motordagen i samarbeid med Olympiaparken.

Motorinteresserte i distriktet bør kjenne sin besøkelsestid på lørdag. Dette er det femte året at Motordagen arrangeres, og det har blitt et populært

– Arrangementer for bilinteresserte på Lillehammer har ligget nede noen år. Det var noen bakkeløp for en tid siden, og merkemiljøer som Amcar-klubben har vært flinke til å møtes, men vi ønsker å favne alle som har motor som hobby – fra moped til traktor – det er det som er grunntanken vår, sier Skarderud Jensen.

Folkelig racing

På programmet står både bakkeløp og autoslalåm – sistnevnte gren er kanskje den mest folkelige motorsportgrenen du kan finne:

– Dette er vel så lavterskel som man får det. Du kan stille med din egen bil og løse lisens for dagen hos Norges Bilsportforbund. Autoslalåmen på Birkebeineren inngår i norgescupen, noe som betyr at det kommer noen «proffere» førere for å konkurrere, forteller Aasmund Skarderud Jensen.

SJELDENT SYN: Ford GT40 er ikke daglig kost i Lillehammer-trafikken. Det er bare en smakebit på hva du kan se, lukte og høre på Birkebeineren skistadion på lørdag.

SJELDENT SYN: Ford GT40 er ikke daglig kost i Lillehammer-trafikken. Det er bare en smakebit på hva du kan se, lukte og høre på Birkebeineren skistadion på lørdag. Foto:

Etter autoslalåmen fjernes noen kjegler fra banen, og det er klart for oppvisningskjøring.

– Det er det som er oppført som bakkeløp i programmet, av arrangementstekniske grunner. Oppvisningskjøringa er mest underholdning, blant annet med drifting-biler. For 15 år siden var det fortsatt mange Opel Asconaer på dårlige dekk i gatemiljøet, men det har blitt veldig seriøst de siste årene. Spesielt i «unlimited»-klassen er det mange gromme biler. Flere av dem har opp mot 900 hestekrefter, så det blir et skikkelig høydepunkt i programmet!

Grombiler på utstilling

Arrangementet foregår hele dagen, og det er ikke bare bilkjøring som står på programmet.

– Vi har også en utstilling, med tre klasser for motorsykkel og hele 12 klasser for bil, så vi håper å tilby noe for enhver smak. Vi ønsker at Motordagen skal være et familievennlig arrangement med mye lyd og røyk, og mange blanke biler, sier Skarderud Jensen.

Artikkeltags