Politiet ber publikum om tips for å identifisere ukjent gjerningsmann

SNAKK MED BARNA: Rektor ved Kringsjå skole, Laila Owren, oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om hva de skal gjøre dersom de opplever noe ubehagelig på vei til eller fra skolen. Foto: Torbjørn Olsen

SNAKK MED BARNA: Rektor ved Kringsjå skole, Laila Owren, oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om hva de skal gjøre dersom de opplever noe ubehagelig på vei til eller fra skolen. Foto: Torbjørn Olsen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet etterforsker nå hendelsen der en elev ble kontaktet av en fremmed mann på vei hjem fra Kringsjå skole mandag ettermiddag.

DEL

GD skrev mandag at en elev ved Kringsjå skole skal ha blitt stoppet av en fremmed mann på vei hjem fra skolen. Den fremmede mannen skal ha kommet med et "upassende forslag" hvorpå eleven ropte nei og løp unna.

Hendelsen skjedde mandag ettermiddag cirka klokka 14.40 i Håkon Håkonssons veg i Lillehammer. Trond Brekke, fungerende leder av etterforskningsseksjonen ved Lillehammer politistasjon, bekrefter at det er opprettet en sak på bakgrunn av henvendelsen fra foreldrene til gutten.

– Barneskoleelev fikk "upassende forslag" fra fremmed mann

Spurte om seksuell handling

Brekke opplyser at den fremmede mannen skal ha spurt gutten om en seksuell handling.

Gjerningsmannen, som per nå er ukjent for politiet, er beskrevet som en etnisk norsk mann og var ifølge gutten kledd i en svart turjakke og en gråblå bukse.

– Det er selvfølgelig bekymringsfullt for både politiet og andre at dette har skjedd, sier Brekke.

Politiet oppfordrer publikum til å ta kontakt dersom de har opplysninger som kan bidra til å opplyse saken eller identifisere gjerningsmannen.

– Snakk med barna

Rektor ved Kringsjå skole, Laila Owren, opplyser at lærerne i dag vil snakke med elevene om hvordan de kan beskytte seg selv. Hun oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om hva de skal gjøre dersom de opplever noe ubehagelig på vei til eller fra skolen.

– Gode råd å gi barna er: Vær hyggelig og si hei til folk hvis det føles naturlig. Dersom du opplever at noen sier eller gjør noe ubehagelig, si nei, løp unna og si fra til noen voksne du stoler på. Det kan være lurt å rope, slik at andre hører deg. Hvis noen tar tak i deg, er det lov å skrike og sparke om nødvendig. Det er viktig å snakke om dette, men samtidig vil vi ikke skremme opp barna unødvendig, så det er en balansegang, sier hun.

Videre bemerker rektoren at Lillehammer er en trygg by og at det ikke er farlig å gå til skolen.

Artikkeltags