Ved 03-tiden natt til lørdag måtte politiet rykke ut til Seven Eleven i Løkkegata i Lillehammer sentrum da en Lillehammer-mann hadde gått amok inne i butikken. Han slo rundt seg med ei krykke og påførte store skader på inventar.

Politiet kunne lørdag morgen fortelle til GD at det var gjort skader for over 100.000 kroner. En isdisk, flere glassfronter på skranken og kassaapparat er blant inventaret som ble ødelagt. Mannen tok seg også inn bak disken og ødela varer som sto i hyllene der. Nattevakten måtte rømme ut serveringsluka ved disken da mannen slo rundt seg inne i butikken med krykka.

Bensinstasjonen måtte stenge for at politiet skulle få oversikt. Mannen ble tatt med i arresten.

Kritisk til at mannen ble sluppet løs

Ved 10-tiden lørdag formiddag ble mannen sluppet løs fra politiet, som ikke hadde hatt kapasitet til å avhøre mannen. Det skulle de ikke ha gjort. Mannen reiste til Skysstasjonen i sentrum, hvor han igjen gjorde skadeverk. Denne gangen med hendene.

På veien ned til Skysstasjonen passerte han også bensinstasjonen han hadde gjort hærverk på natta i forveien. Der sparket han rett gjennom en reklamebukk som sto på fortauet, og kastet den ut i veien.

– Nå blir han sittende hos oss, forteller Atle B. Von Obstfelder hos politiets operasjonssentral.

Innehaver Trond Sveen på Seven Eleven mener politiet ikke burde ha sluppet mannen løs.

– Når du ser hvordan han oppførte seg umiddelbart etter at han ble løslatt, så sier det seg selv.

Les også: To anmeldt for brannstiftelse

Skal undersøke nærmere

Politiet har foreløpig ikke gjort nærmere undersøkelser av skadene på de to stedene.

– Vi skal snakke med bensinstasjonen igjen, for å få utlevert video derfra. Det får vi ikke før mandag morgen. Da får vi ikke noe mer ut av saken før til uka, sier Von Obstfelder til GD.

På Skysstasjonen skal mannen, som er i 20-åra, blant annet ha knust flasker inne på kafeen. GD har vært på stedet og får opplyst at en rekke glassflasker ble revet ned fra hyller. En dataskjerm som stod på disken ble knust, da mannen blant annet tok turen innenfor disken i kafeen.

– Han rev ned det han kunne rive ned og knuste en del ting, sier operasjonslederen, som kan opplyse at de foreløpig ikke har fått gjort grundige undersøkelser på stedet.

– Vi har prioritert å få mannen i arresten først. Hva som skjer videre nå er opp til jourhavende hos politiet, sier Von Obstfelder.

Ingen kom til skade

Under hendelsen på bensinstasjonen natt til lørdag kom ingen andre personer til skade, selv om det var dramatisk det som skjedde. Mannen var ifølge ikke beruset, og er en kjenning av dem fra tidligere.

– Det var rent skadeverk på inventar, forteller Von Obstfelder.

Det var bare en person som jobbet ved bensinstasjonen da situasjonen oppsto, men flere personer var til stede da mannen gikk amok.

Kastet brusbokser

Da forbipasserende forsøkte å roe ned mannen, svarte han med å kaste brusbokser etter dem. Det viser en video som TV 2 hadde fått tilgang til etter nattens hendelse.

– Jeg har vært med på litt av hvert i livet mitt, men dette var skikkelig ekkelt, sier et vitne til TV 2.