Gå til sidens hovedinnhold

Et hestehode foran

Artikkelen er over 5 år gammel

Elise og Stian Berge fra Lillehammer stakk av med seieren i NRK-serien og ridekonkurransen «Det store spranget».

LILLEHAMMER: Far og datter fra Lillehammer har deltatt i NRK-satsingen Det store spranget, der seks hestejenter lærer fedrene sine å ri på en hestegård i Andalucia i Spania. Fredag kveld gikk både semifinalen og finalen på lufta, spenningen ble utløst og Elise og Stian kan endelig snakke om hva som skjedde disse aprildagene.

Les også: Elise og Stian videre i «Det store spranget»

 

– Nervepirrende

Semifinalen besto av en hinderløype, som sikret lillehamringene andreplass – og finaleplassen. Sune og Amanda røk ut.

– Semifinalen var veldig nervepirrende. Det var ikke klart før helt på slutten hvem som kom til finalen, sier Elise Berge på telefon fra Island. Drømmen er å flytte hjem og starte rideskole.

Les også: Konkurrerer om å bli best på hesteryggen

 

Finaletemaet var spansk arbeidsdressur, en ridekunst med høy vanskelighetsgrad.

– Pappa hadde utrolig god kontroll på hesten. Jeg så at han ga beskjed til hesten, at hesten svarte og at han skjønte han hadde gjort rett. Jeg hadde en god fornemmelse for at det hadde gått bra og er veldig stolt av pappa! sier hun.

– Jeg var i tvil etter finalen. Treningen med Don Alfonso tidligere på dagen gikk prikkfritt, men semifinalen gikk bare slik passe, så jeg trodde det gikk fløyten, men Espen og Helene hadde tydeligvis større problemer. Alt er tilfeldigheter, sier Berge, som hadde en stor klump i magen under hver eneste konkurranse.

 

– Det ble stor jubel. Det var svært å vinne, og det var til og med publikum under finalen, sier Stian, som er glad kona Kristin kom nedover og fikk se hva de drev med.

– Jeg tror hun ble litt imponert over hva en gammel kropp kunne få til, humrer Stian.

Les også: Lillehamringer viser fram hestekunster på tv

 

Har kun ridd én gang etter innspillingen

Elise har ridd siden hun var 6 år gammel og bor på Island der hun tar en bachelor i ridning og rideundervisning. Stian har ingen planer om å få seg hest og har ridd bare én gang etter programmet. Så langt.

– Opptakene ble gjort i april, så ridningen hadde gått helt i glemmeboka før serien startet på TV. Vi får eventuelt se om Elise flytter tilbake. Da kan det bli mer hest og ridning, sier Stian.

– Blir du gjenkjent på gata?

– Nei, det er nok dårlig med kjendisfaktoren, men jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på egne rideferdigheter og på Elise som person av venner og kjente, forteller Berge, som roser folkene både foran og bak kamera.

– Det beste er å kunne være med barna og se hva de gjør på fritiden, hvem de er sammen med og hvordan de fungerer med andre. Det var nok noe av baktanken med serien også. Det var fint å se hvor godt Elise taklet det!

Les også: Aurora og pappa Marcel ute av "Det store spranget"

- Som et nachspiel i Beverly Hills

Stian lå på seksmannsrom med alle karene, og fikk assosiasjoner tilbake til militæret.

– Badet vårt var dekket av hvitt pulver i starten. Du skulle nesten tro det var et nachspeil i Beverly Hills, men så var det bare talkum mot såre rumper, som vi alle fikk i starten, ler Berge.

Det store spranget

TV-serie der seks hestejenter lærer fedrene sine å ri. De reiser til hestelegenden Don Alfonsos gård i Andalucia, Spania. Her skal fedrene skal kjempe om å bli best til hest med døtrenes hjelp.

Programleder for Det store spranget er Marco Elsafadi, som kom til Norge som palestinsk flyktning. Den tidligere landslagsspilleren i basket kaller seg "relasjonshøvding" og holder 250 foredrag i året. I 2006 ble han kåret til Årets forbilde på Idrettsgallaen.

Konkurransen ble vunnet av Stian Berge og datteren Elise fra Lillehammer.

Les mer om programmet og Elsafadi her