Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til gratis yoga i parken

Artikkelen er over 4 år gammel

Kreftforeningen, Frisklivssentralen og flere yogainstruktører slår et slag for folkehelsa og tilbyr gratis yoga i Søndre park i hele sommer.

LILLEHAMMER: Onsdag kveld 14. juni starter tilbudet, som går hver onsdag til og med 30. august.

Lavterskeltilbud

– Kreftforeningen har folkehelse og fysisk aktivitet høyt på agendaen. Dette er et lavterskeltilbud alle kan delta på. Ikke vær redd for å prøve. Her trengs ikke fancy utstyr. Ta med joggebukse og strandhåndkle og kom og prøv, oppfordrer Birgitte Senstad i Kreftforeningen.

Yogatreningen vil foregå i nedre del av parken, ned mot Kirkegata.

– Men blir det dårlig vær, har vi fått låne lokaler inne på Lillehammer videregående skole, forteller frivillig ildsjel, Elisabeth Blomberg, som er aktivitetsambassadør for Kreftforeningen på Lillehammer, og som dro igang yogatilbudet.

– Utendørs gratisyoga er prøvd med hell i Sverige, og på Hamar har de allerede satt i gang. Allerede fjerde gang møtte 43 personer opp. Folk synes det er kult at tilbudet er gratis, lavterskel og utendørs. Nå håper vi lillehamringene tenner på ideen også, smiler Senstad.

– Det er artig at det skjer noe på sommeren. Har Hamar tilbudet, må vi ha det her også. Det er egentlig ganske fantastisk med yoga ute i en park, fastslår Blomberg.

Les også: Stort oppmøte på gratis yogatrening i Søndre park

Basert på frivillighet

– Yoga passer for alle. Både nybegynnere og drevne kan delta, og hjelpeinstruktører vil hjelper dem som trenger det, sier Senstad.

Opplegget er basert på frivillighet og private yogaaktører fra Øyer Yoga, Spenst, Hønsehuset og Thale Øfsteng deltar.

– Å undervise yoga ute er nytt for meg. Jeg er taknemlig for å bli spurt, sier Marita Hunder, som driver Øyer yoga.

– Med så mange ulike instruktører får folk muligheten til å prøve flere typer yoga, fra rolig, medisinsk yoga til de mer fysiske og dynamiske formene, forteller Thale Øfsteng, som har satt opp turnus for alle instruktørene.

– Jeg er nyutdanna innen medisinsk yoga, og ser fram til å prøve ut det jeg har lært, sier Astrid Rieber-Mohn, fra Frisklivssentralen.

– Yoga har mange helsefordeler

– Ifølge en artikkel på forskning.no er yoga like bra som rask gange, jogging eller sykling for å forebygge hjerte- og karsykdommer. Regelmessig fysisk aktivitet og god fysisk form reduserer ikke bare risiko for kreft, men også hjerte- og karsykdom, diabetes 2, og for tidlig død. Å sitte mye stille, øker denne risikoen, derfor er det viktig å være fysisk aktiv, også for den som er slank, understreker Senstad.