Lillehammerstudine <br>med pirrende bijobb</br>

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Noen sitter i kassa på Rema for å spe på studielånet. Lillehammerjenta Janis Maria Wilson studerer på BI og jobber som glamourmodell på si´.

DEL

LILLEHAMMER: - Det hadde vært stort å komme på forsiden av Playboy! 21 år gamle Janis Maria Wilson med røtter i Lillehammer, har slått gjennom som glamourmodell. Det som startet med en tilfeldig fotojobb under sommerferien i Italia sist sommer, er nå blitt lukrativ butikk. Med forsidebilder i flere store magasiner, stadige modelloppdrag i utlandet og gjesteopptredener i TV-serier og musikkvideoer. Den barmfagre blondinen er blant annet med i lillehammerrapperen OnklPs video «Se og Hør».

Økonomistudent

- Å være modell er en kreativ jobb. Ingen dager er kjedelige. Det passer meg bra, jeg liker å ha det spennende. Jeg møter nye folk hele tiden og får reist mye. Janis Maria Wilson er halvt italiensk. Født i Roma i 1985, oppkalt etter morens favorittartist. Janis Joplin. Barne- og ungdomsårene ble i hovedsak tilbrakt i Oppland. Først Valdres, senere Lillehammer. - Det er i Lillehammer jeg føler meg hjemme. Her hadde jeg ungdomstida mi. Bodde på hybel, festet, fikk mine første kjærester. Jeg gikk tegning, form og farge på videregående og jobbet på nå nedlagte Retro. Etter at skolen var unnagjort, fortsatte Janis Maria å bo i Lillehammer. For et drøyt år siden forlot hun dølabyen for å ta fatt på studier i markedsføring og økonomi ved BI i Oslo. - Jeg er glad i Lillehammer. Fortsatt bor mange av vennene mine i byen, og jeg er stadig innom. Kanskje flytter jeg tilbake når jeg blir eldre.

Mange forsider

Etter hvert har BI-studiene fått konkurranse av modelltilværelsen, som tar stadig mer tid. - Her hjemme jobber jeg både som fotomodell og vertinne. Jeg var for eksempel Bond-pike under premieren på den siste James Bond-filmen i Oslo nylig. I april var 21-åringen på forsiden av Vi Menn. Nå er hun kommet til semifinalen i kåringen av «Vi Menn-piken 2006», der hun konkurrerer mot 15 andre jenter. - Stort å være i Vi Menn. Jeg er kjempeglad for å ha kommet så langt i konkurransen. 2006 har vært et travelt år. Janis Maria har vært med i «Shopaholic» på TV3 og vært finalist i Miss Norway. Hun kom på topp 10 i herrebladet FHMs «Cover Girl Hunt 2006», for øvrig med et utendørsbilde tatt i nærheten av Lillehammer. - Jeg har gjort flere jobber i USA i år. Var på forsiden av det aller første nummeret av skjønnhetsmagasinet Beauty Style og har vært avbildet i Low Rider, et veldig stort bilblad. I romjula kommer jeg i det norske magasinet Gatebil.

Tynnkledd

Stort sett er Janis Maria avbildet i antrekk som ikke egner seg for skiturer på Nordseter. - Jeg tar jobber som jeg trives med, og som passer imaget mitt. Rene nakenjobber styrer jeg unna. - Hvordan er glamourmodellbransjen? - Det finnes mye farlig i bransjen, men det er ikke så ille som det framstilles. Er man fornuftig selv, går det greit. Mange forskjellige tilbud dukkes opp, men det er mulig å være sterk og si nei. - Med alt bråket rundt Aylar og Helene Rask; hvordan tror du folk oppfatter såkalte glamourmodeller? - Det varierer nok veldig. Jeg kommer ikke langt dersom jeg skal gå rundt og tenke på hva alle andre tenker om meg. Personligheten min blir ikke forandret selv om jeg jobber som fotomodell. Like lite som den ville blitt det om jeg hadde sittet i kassa på Kiwi.

Eget firma

«Dum blondine»-stempelet passer dårlig. Janis Maria har tatt kontroll over egen karriere. For et halvår siden startet hun eget firma som hun jobber gjennom. Hun har skaffet seg flere sponsorer og driver eget nettsted, janismaria.com. - Jeg har store planer. På sikt er målet er å ta mastergrad. Man kommer ikke langt ved å bare være modell og smile pent.

Artikkeltags