Lillehamringene svikter toppartister

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

LITE PUBLIKUM: Sigvart Dagsland trakk 130 betalende i Maihaugsalen. Toppmusikerne i jazzgruppa The Indian Core hadde 10 tilhørere i Bankens festsal i går kveld.

DEL

LILLEHAMMER: Det er virkeligheten i kulturbyen Lillehammer. - Publikumstilstrømningen er svært uforutsigbar, medgir Frode Fossbakken, daglig leder i Kulturhuset Banken. I går var han flau over å være del av et publikum som knapt trakk flere tilhørere enn det var musikere på podiet. Jazzgruppa «The Indian Core» har ingen ting med indianere å gjøre. Derimot består den av tre indiske musikere, foruten fire sterke norske navn.

Sju «trampeklappet»

Neste tragikomisk var det da sju av publikummerne reiste seg og «trampeklappet» etter avslutningslåten. Samtlige forlot salen med øyne som strålte etter en uforglemmelig konsert bestående av moderne, melodiøs jazz med tydelig orientalsk sound. Det var bare så få lillehamringer som ville ha den slags. Populær, anerkjent og avholdt sanger fra landsende til landsende gjennom de siste 20 åra, Sigvart Dagsland, hadde mye på hjertet i Maihaugsalen. Men den store stemmen og den vennlige musikksjangeren var ikke tilstrekkelig. Med to korjenter og pianist på laget serverte han den ene perlen etter den andre fra sine plateutgivelser, den første skiva kom allerede i 1985. Av de 150 i salen, hadde 130 betalt for å komme inn.

Sjansespill

Stjernene står i kø fram mot jul. Hver helg er det konsert med kjente sangere og musikere. Kjenner lillehamringene sin besøkelsestid? - Det er et sjansespill å arrangere noe, sier Fossbakken. I går var han glad konserten med The Indian Core var ledd i en turné i regi av Rikskonsertene og derfor et risikofritt arrangement for Banken. - Gjennom de siste åra har jeg vært skuffet mer enn én gang. Noen ganger har jeg vært mildt sagt forbauset over fraværet av publikum. Har attpåtil vært på fantastiske konserter i Lillehammer med enda dårligere besøk enn i kveld, sier Fossbakken.

Artikkeltags