Ny kalender støtter lokale prosjekter

Storgata i Moelv slik den var på 50-tallet er ett av mange gamle motiver i kalenderen.

Storgata i Moelv slik den var på 50-tallet er ett av mange gamle motiver i kalenderen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lions Club Ringsaker støtter prosjekter i lokalsamfunnet økonomisk og mye er takket være den årvisse kalenderen med historiske bilder.

DEL

Lions-kalenderen 2019 for Ringsaker er klar for salg og prisen er uforandret, slik den har vært i mange år, beskjedne 100 kroner.
I alt 850 eksemplarer av kalenderen skal selges før jul.

Historiske motiver

– Den ferske kalenderen inneholder mange fine historiske motiver, blant annet Storgata i Moelv på 1950, tallet forteller Jarle Kalseth som sammen med Terje Grini utgjør årets kalenderkomité.

- Denne kalenderen bør være en godt egnet julegave, ikke minst til utflyttere fra Ringsaker, foreslår de to kalenderherrene.

Lions får god hjelp av skigruppa i Moelv IL til å selge kalenderen og dermed tilfaller det også en økonomisk provisjon til skigruppa som kommer godt med når utgiftene til løypekjøring skal dekkes.

Fjorårets kalendersalg resulterte i over 80.000 kroner i netto inntekt, som igjen kommer lokalsamfunnet til gode.

Jarle Kalseth (t.v.) og Terje Grini utgjør kalenderkomiteen for den nye Lions-kalenderen i Ringsaker.

Jarle Kalseth (t.v.) og Terje Grini utgjør kalenderkomiteen for den nye Lions-kalenderen i Ringsaker. Foto:

Gode sponsorer

– Et godt bidrag i kalenderøkonomien er at lokalt næringsliv støtter opp med sponsing av kalenderen og det dekker bortimot trykkekostnadene, sier Kalseth.

Gjennom årene har Lions Club Ringsaker støttet mange prosjekter. Blant annet har foreningen gitt 150.000 kroner til nytt orgel i Ringsaker kirke. Skolekorpset i Moelv har fått bidrag, det samme har eldresentrene Moelven Bo- og aktivitetssenter og Ringsaker Bo- og aktivitetssenter.

Ringsaker Lions Club har i tillegg til kalendersalget også gode inntekter av sine to årvisse loppemarked.

– Det vi hadde i juni ga oss et overskudd på 110.000 kroner og det vi hadde i september ga 80.000 kroner forteller Kalseth.

Loppemarkedene har i år vært holdt i «Lionshallen», en hall som foreningen leier sør i Moelv. Den brukes også til framleie av vinteropplag for båter og campingvogner, noe som også bidrar til økonomien for Lions Club Ringsaker.

Artikkeltags