Gå til sidens hovedinnhold

Monsen-effekt i fjellet: Rekordsommer på turisthyttene i Jotunheimen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har aldri vært flere turister i fjellet enn denne sommeren, ifølge tall fra Den Norske Turistforening (DNT). Til sammen har nær en halv million fjellvandrere overnattet på DNTs hytter.

Aller mest besøkt er hyttene i Jotunheimen. Det er hyttene Fannaråken og Skogadalsbøen som har opplevd den største veksten i antall overnattinger. De har hatt henholdsvis 71 prosent og 70 prosent økning i antall besøkende denne sommeren.

NRKs minutt for minutt-sending med Lars Monsen fra de aktuelle stedene må nok ta sin del av skylda for dette. Jotunheimen er også et av fjellområdene som samlet har hatt størst økning i antallet besøkende på DNT-hyttene. Så langt i år har åtte prosent flere kommet til fjellriket sammenlignet med i fjor.

Også når det gjelder antall besøkende i de norske fjellområdene, er Jotunheimen i en særklasse, basert på besøkstallene til DNT. Rondane er også inne på topp fem-lista.

Her er topp fem-lista over antallet besøkende i de norske fjellområdene (antall besøkende i parentes):

  • Jotunheimen (17.098)
  • Ryfylkeheiene (10.465)
  • Skarvheimen (9.422)
  • Hardangervidda (8.403)
  • Rondane (7.281)

Det er særlig juli-tallene som har vært høye, og det etter en sommer der Lars Monsen har vært programleder for timelange direktesendinger fra nettopp den norske fjellheimen. I juli var han blant annet i Jotunheimen.

– Juli har vært en rekordmåned for mange av de betjente hyttene våre. totalt hadde alle de betjente hyttene over 65.000 overnattinger i juli, en vekst på hele seks prosent mot samme måned i fjor, sier Elin Hansson i DNT i en kommentar til Dagbladet.

 

Les også

«Monsen-hyttene» har gitt besøksrekord for DNT

Les også

Søppelet flyter på Fannaråken: Dette synet møtte Ole Jacob da han skulle se på måneformørkelsen

 

Les også

NRKs «Sommeråpent» koster over 20 millioner

Bildeserie

Se hvem som var med Monsen på tur i Lom