Nå blir det tryggere skoleveg i Lom

ÅPNET: Mandag åpnet elever fra Loar skule den nye gang- og sykkelvegen inn til Lom sentrum.

ÅPNET: Mandag åpnet elever fra Loar skule den nye gang- og sykkelvegen inn til Lom sentrum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag åpnet den etterlengtede gang- og sykkelvegen langs fylkesveg 467 inn til Lom sentrum.

DEL

-Fylkeskommunen er glad for at særlig barn og unge nå får en mer trafikksikker skoleveg til Loar skule, sier Anne Elisabeth Thoresen, leder av Oppland fylkeskommunes komité for samferdsel og trafikksikkerhet.

Åpnet offisielt mandag

Mandag formiddag klippet hun snora, sammen med elever fra Loar skole og ordfører i Lom kommune, for å markere at den nye gang- og sykkelvegen mellom Andvordsjordet og krysset med riksveg 15 Prestegarden ferdes tryggere enn før.

Strekningen er 870 meter lang og den nye gang- og sykkelvegen vil føre til en langt mer trafikksikker skoleveg. Langs vegen er det barnehage, barneskole, ungdomsskole, videregående skole og et boligfelt.

undefined

Barn fra Loar barnehage deltok også på åpningen (bildet over.).

Kostnad opp mot 20 millioner kroner

I tillegg har to busslommer ved Lom helseheim og krysset ved Brubakken blitt rustet opp og gjort mer brukervennlig. Oppland fylkeskommune har brukt 18,3 millioner kroner, mens Lom kommune har bidratt med 1,2 millioner kroner.

Den nye gang- og sykkelvegen er det første prosjektet som er gjennomført som en totalentreprise på fylkesveg i Oppland. Det betyr at entreprenøren tar en større del av ansvaret for å detaljplanlegge vegen enn i vanlige kontrakter. Statens vegvesen har vært byggherre, mens Kveen AS har vært hovedentreprenør.

Artikkeltags