Gelius flagget med Vålerenga-flagg i prestegården under begravelse

Pårørende reagerer overfor VG på at sogneprest Einar Gelius flagget med Vålerenga-flagg under en begravelse fredag. Gelius sier til avisa at han selvsagt skulle tatt ned Vålerengaflagget dersom han visst at noen reagerte på det.

Pårørende reagerer overfor VG på at sogneprest Einar Gelius flagget med Vålerenga-flagg under en begravelse fredag. Gelius sier til avisa at han selvsagt skulle tatt ned Vålerengaflagget dersom han visst at noen reagerte på det. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pårørende reagerer på sogneprest og Vålerenga-supporter Einar Gelius' flaggpraksis.

DEL

Det er VG som skriver om saken mandag. Pårørende reagerer på at sogneprest Einar Gelius hadde Vålerengas flagg hengende oppe i prestegården under en begravelse i stavkyrkja i Lom fredag.

- Usmakelig og respektløst

Ifølge VG får avisa opplyst at flere i bygda reagerte på at Vålerenga-flagget vaiet i toppen av flaggstangen på prestegården da begravelsen pågikk i kirken, som ligger noen hundre meter unna.

Også GD har mottatt en henvendelse om flaggingen.

– Jeg synes det er usmakelig og respektløst at en prest gjør dette. Einar Gelius er jo kjent for å være en frimodig prest, men her sender han et veldig dårlig signal. Dette handler ikke spesielt om at det er Vålerenga-flagget, men at det blir brukt et slikt type flagg på prestegården når det er begravelse i bygda. Han burde heller flagget det norske flagget på halv stang, sier Elin Merete Rusten Sveine, niese av avdøde, til VG.

Var ikke hjemme

Einar Gelius, som er kjent som en folkelig prest og et profilert medlem av Klanen, supporterklubben til Vålerenga, sier til avisa at han ikke var hjemme på prestegården da begravelsen fant sted, og at han hadde hengt opp flagget siden Vålerenga vant over Rosenborg forrige helg og fordi Vålerengas nye stadion skulle åpnes denne helgen.

- Jeg har ikke fått med meg at dette har skapt reaksjoner, og synes det er rart at de som reagerer på at flagget hang der under begravelsen ikke tok direkte kontakt med meg. Da skulle jeg selvsagt fått noen til å ta det ned, sier Gelius som sier at han selvsagt aldri ville heist flagget på kirkegården, men at det i hans privatbolig, prestegården, er en annen sak.

Artikkeltags