68-åring funnet i god behold etter større leteaksjon

Luftambulansen fra Dombås ble utkalt for å bidra i søket etter 68-åringen.

Luftambulansen fra Dombås ble utkalt for å bidra i søket etter 68-åringen. Foto:

DEL

Sent søndag kveld startet det som utover natta og morgenen mandag viste seg å bli en større leteaksjon ved Sognefjellshytta i Lom. En 68-åring fra Buskerud skulle gå fra Nørdstedalseter i Luster i Sogn og Fjordane til Sognefjellshytta i Lom. Han kom ikke frem som planlagt.

– Han var på tur og ble meldt savnet av betjeningen på Sognefjellshytta da han ikke kom fram til avtalt tid. Vi vet ikke noe om hva han har med eller har på seg, men vi vet at han er fjellvant. Vi har opplysninger om at han skal være sett på noen punkter, fortalte operasjonsleder hos Innlandet politidistrikt Arne Norevik til GD tidlig mandag morgen.

Ved 14-tiden kunne politiet meddele på Twitter at mannen var funnet i god behold.

"Har vært ca 50 mannskaper i leteaksjonen som har hatt dårlig værforhold i søket", skrev Innlandet politidistrikt.

Kart over stedet

Vintervær ga utfordringer

Politiet meldte i en Twitter-melding klokka 22.52 at søket var i gang. Like før klokka tre gikk de ut med signalement på den 68-årige mannen som var meldt savnet.

Frivillige organisasjoner, Sivilforsvaret, Røde Kors og luftambulansen fra Dombås ble tilkalt for å bistå i leteaksjonen utover morgenen mandag. Helikopteret fra Dombås gjorde forsøk både om natta og tidlig om morgenen på å bistå, men måtte lande på grunn av ordentlig vintervær.

– Det er variert vær. Vi håper at vi får litt lette i det lave skydekket utover morgenen. Luftambulansen prøvde seg tidlig på natten, men været forverret seg. Vi fikk sludd og haggen - rett og slett besøk av vinteren. Da var det nyttesløst, sa Norevik hos politiet.

Ved 10-tiden fortalte operasjonsleder Sidsel Svarstad hos politiet at det så ut til at været blir bedre de neste timene. Det ble ikke mye bedre.

Samarbeid over grensa

Sognefjellshytta ligger nær fylkesgrensa til Sogn og Fjordane vest i Oppland fylke. Beliggenheten gjør at politiet i Innlandet, som for øvrig også hadde en leteaksjon gående i Koppang i Hedmark natt til mandag, måtte samarbeide tett med naboene i vest.

– Jeg har ikke telling på nøyaktig hvor mange personer som deltar i letingen, men det er all tilgjengelig mannskap. Vi har også hjelp fra Sogn og Fjordane og har et godt samarbeid med dem. Vi søker med uforminsket styrke og vil bare øke på, sa Norevik.

Utover dagen ble det klart at rundt 50 personer deltok i søket.

I Koppang ble en mann savnet etter en fisketur natt til mandag. Denne personen ble funnet i fin form tidlig på morgenen.

– Det er klart at det krever mye ressurser å ha to slike aksjoner pågående samtidig, sier operasjonsleder Norevik.

Artikkeltags