Fant puddersnøen på Sognefjellet - advarer mot breene

PUDDERSNØ: Da Dag-Inge Bakke og Rønnaug Stjernvang var ute for å sjekke forholdene på Sognefjellet i helgen var det flotte forhold. Tirsdag kom det påfyll av mye natursnbø.

PUDDERSNØ: Da Dag-Inge Bakke og Rønnaug Stjernvang var ute for å sjekke forholdene på Sognefjellet i helgen var det flotte forhold. Tirsdag kom det påfyll av mye natursnbø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Snøen laver ned og det har skifolket fått med seg. – Vær forsiktig over breene, advarer skiguide Knut-Erik Tessnes.

DEL

Det har kommet rikelig med påfyll av natursnø i fjellheimen, og da spesielt i Sognefjellet og Jotunheimen. De som er glad i vinter gleder seg over det, og i helgen var Knut-Erik Tessnes, Dag-Inge Bakke og Rønnaug Stjernvang ute for å sjekke forholdene på Sognefjellet. De gikk opp mot Leirbreen og Bøverbreen opp fra Krossbu. mot Kalven.

– Det var skikkelig god snø da vi var ute, men vi trenger mer, sier Tessnes.

LES OGSÅ: Gjermund (29) skriver toppturbok fra Jotunheimen for vintersesongen

LES OGSÅ: 80 meter is har smelta bort i klimaparken i Jotunheimen. – Skremmande, seier naturvegleiar

Sjekket forholdene til skifestival

Tirsdag fikk han ønsket sitt oppfylt og tirsdag formiddag snør det fortsatt. Grunnen til at skikameratene var ute var for å sjekke ut forholdene til Lom skifestival som går av stabelen neste helg, 8.-11. november.

– Jeg vil gjerne minne folk om at det er kaldt i november og det er lite folk som kan hjelpe deg hvis du er ute på tur. Når det gjelder breene er det ikke trygge vegvalg på denne tida av året, og det er mange som bruker breene ukritisk. Å følge spor på bre er enda dummere enn å følge skispor i bratt terreng på denne tiden av året, sier Tessnes.

- Vi opplever stor interesse for Lom skifestival og med slike forhold ser det bra ut, sier Dag-Inge Bakke.

- Vi opplever stor interesse for Lom skifestival og med slike forhold ser det bra ut, sier Dag-Inge Bakke. Foto:

LES OGSÅ: Her er vår topp ti-liste for vårskiturer i fjellet

LES OGSÅ: Nå går turistene Besseggen på vinteren også

– Vinterstemning i fjellet igjen

Lom skifestival blir arrangert av Norsk fjellsenter i Lom og har tilholdssted i Lom. Festivalen markerer at skisesongen er i gang, og har etter hvert blitt en fin tradisjon for de mest ivrige.

– Det er vinterstemning i fjellet igjen ja, og det er hyggelig. Føret er fint, og når det gjelder festivalen opplever vi en bra interesse, sier Bakke.

LES OGSÅ: Lom skifestival markerer starten på skisesongen

LES OGSÅ: Høgruta tar turismen mot nye høyder

Artikkeltags