Det klart vi kommer til å feire Halloween her i landet. Ikke bare det, vi kommer også å feire Thanksgiving, Hannukah, Homecoming, Kwanza, Fourth of July og alt annet gøy de har på TV.

Vi kommer til å gå fra skap til skap på skolen, omgitt av cheerleadere fra Fåberg og quarterbacker fra Tretten.

En stund var jeg nemlig irritert. For ti år siden, omtrent. Da syntes jeg hele denne nyimporterte Halloween-tradisjonen var noe fantastisk, enestående mig.

Nok en gang hadde vi latt oss lagt oss nesegruse for amerikansk kultur. Følelsen var delt av flere, og er det fortsatt:

«Over 120.000 nordmenn protesterer: – Bort med Halloween, ja til julebukk» skrev TV2.no tidligere i uka. Kanalen har snakket med grunnleggerne av en stor Facebook-gruppe som synes nordmenn flest kan stappe hele gresskaret en viss plass.

De som ikke ønsker besøk av Halloween-unger lørdag kveld, kan bare slå av utelyset, ble det opplyst på baksiden av GD fredag.

Andre steder i landet har enkelte begynt å gjøre opprør også mot denne ordningen: «- Jeg nekter å gjemme meg som om det er skammelig å ikke feire Halloween. Min utelampe blir stående på, og halloween-utpressere JAGET!» skrev en sint beboer i et borettslag på Skedsmokorset.

Samfunnet har altså kommet hit: Kampen for å få leve et fullverdig liv - MED UTELYSET PÅ - står akkurat nå, og den kampen kaller oss alle til innsats. Du skal ikke tåle så inderlig vel, og så videre.

Selv har jeg gitt opp. Med barn i skolealder blir det å være Halloween-motstander (Hva heter det, egentlig? Hallofob? Anti-hallowitt?) omtrent like sosialt gangbart som det å være tilhenger av rasehygiene.

Det enste som gjenstår nå, er å prøve å finne ut hva man skal kle seg ut som. Men da orker jeg ikke flere av disse lettanntennelige tikroners-kostymene fra Nille. Skal det først være utkledning, så skal det jaggu sitte.

Noe truende og ubehagelig. Noe som gjør folk ubekvemme og urolige, også lenge etter at besøket har gått.

Hm. Kunne det gått an å kle seg ut som Kommunereformen?

Prossessert kjøtt? En åtte-pack med kreftfremkallende grillpølser?

En reiseregning fra First House?

Eller kanskje man burde kledd seg ut som flyktningebølgen som skyller inn over Europa? Det er visst noe av det skumleste folk her i området vet om.

Om man ikke kan vinne over Halloween, kan man i det minste gå inn for å vinne Halloween.

Det er fortsatt noen timer igjen til å jobbe med kostymet.

Del dine beste halloween-bilder med oss og vinn selfiestang

Bildeserie

Lesernes halloween-bilder 2015

SE OGSÅ:

LES OGSÅ: Skremmer deg lørdag

LES OGSÅ: Politiet beslagla høygaffel i halloween-feiring