Gå til sidens hovedinnhold

Tyske fly på øvelse over distriktet

Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag ettermiddag kunne to fly av denne typen skimtes på himmelen over distriktet vårt. De er en del av en større militærøvelse i Norge.

Militærøvelsen Cold Response pågår i Trøndelag fra 19. februar til 22. mars. Ifølge Forsvaret er rundt 15 000 deltakere fra 13 land med på øvelsen. Blant dem er det tyske luftforsvaret. Det var disse som mandag ettermiddag kunne skimtes på himmelen i vårt distrikt.

Ved 15-tiden fløy de to flyene fra Værnes lufthavn i Trondheim til Gardermoen.

– Det er to C160 Transall-fly som fløy over vestsiden av Mjøsa nedover. De er veldig like Hercules-flyene, men har to og ikke fire motorer. De har gjennomført flygning i forbindelse med øvelse Cold Response. De hadde et kort opphold på Gardermoen før de returnerte til Værnes, opplyser obertsløytnant Ivar Moen, som er talsmann for Forsvarets Operative hovedkvarter (FOH), til GD.

De neste tre ukene kan det bli mer militær aktivitet i luften, kan kan opplyse.

– Det er stor aktivitet flere steder. Alle flyene opererer ikke fra Værnes. Jagerfly deltar fra for eksempel Bodø og Ørlandet, og på Gardermoen er det mye aktivitet. Det blir noe til-og-fra, sier Moen.

To norske C130 Hercules-fly fløy også over vårt nærområdet mandag. De var en liten svipptur innom Opplands grenser på sin ferd øst for Sjusjøen. Sannsynligvis var også disse flyene på veg til Gardermoen.