Mann døde i ekstrem ulykke i Brumunddal

I ELVA: Slik ble traileren liggende i elva, mange meter under brua og ute i vannet.

I ELVA: Slik ble traileren liggende i elva, mange meter under brua og ute i vannet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Både en personbil og en trailer havnet i elva Brumunda og tok fyr i Brumunddal ved 22-tiden fredag kveld. Føreren i personbilen, en Ringsaker-mann i 20-årene, omkom i den svært dramatiske trafikkulykken.

DEL

Den omkomne kjørte en liten BMW. Vitner skal ha sagt til politiet at personbilen kom over i venstre kjørefelt på den rette E6-en rett ut for Esso-stasjonen i Brumunddal.

- Vitner har forklart til oss at personbilen kom over i venstre kjørefelt, sier politiets operasjonsleder til GD i natt.

Lørdag morgen sier politiet til GD at den omkomne føreren er identifisert.

Føreren av traileren, som kom fra Ålesund med laks, og som var på veg sørover, kom bare lettere til skade. Han ligger på sykehuset i Hamar, etter at han ble reddet ut av elva en times tid etter ulykken.

Dykkere i elva

Det var lenge uklart hvor mange personer som befant seg i personbilen. Det ble satt inn dykkere som lette i elva. Politiet i Hedmark meldte ved 02-tiden i natt at det ikke har eksakt viten om hvor mange det kan ha vært i personbilen, men søket i elva er avsluttet uten funn der.

Lørdag morgen opplyser politiet at det ikke lenger er grunn til å tro at det var flere enn føreren i personbilen.

Bilene tok fyr

Begge bilene begynte å brenne etter at de havnet i Brumunda. Brannvesenet fikk raskt slukket brannen, men begge bilene lå ute i den delvis strie elva. Bilene ble totalt smadret. Traileren ble liggende i vannet med hjulene til værs, og det sies at det er utrolig at føreren av traileren slapp fra ulykken med bare lettere fysiske skader.

Seks-sju meters høyde

Traileren tok med seg 70 meter av autovernet, før den braste ut i elva, fra seks-sju meters høyde i forhold til E6 og delvis under brua over elva på stedet.

Jobb i hele natt

Statens vegvesen Oppland ble utkalt til stedet for å foreta oppmålinger og andre undersøkelser på ulykkesstedet. De drev på i hele natt.

E6 forbi Brumunddal er stengt, og all trafikken går om lokalvegen gjennom Brumunddal. Det er ventet at E6 vil være stengt hele natten.

Lørdag morgen er det ene kjørefeltet forbi ulykkesstedet åpnet igjen for trafikk. Det er lysregulering og nedsatt hastighet på stedet.

Plukker laks

Traileren var lastet med mange tonn laks. Mye av laksen havnet i elva og delvis på land, men noe endte også i Mjøsa. Svilforsvaret har deltatt i oppryddingen etter ulykken.

Nok en dødsulykke

Natt til lørdag skjedde det også en annen dødsulykke i trafikken i Hedmark. En ung hedmarking omkom i en ulykke i Romedal i Stange.

Artikkeltags