Mann i 40-årene omkom

Den savnede mannen ble funnet omkommet i det sammenraste fjøset.

Den savnede mannen ble funnet omkommet i det sammenraste fjøset. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En mann i 40-årene bosatt i Sør-Fron er funnet omkommet etter eksplosjonen i fjøset på Sygard Forr i Sør-Fron.

DEL

Ett av fjøsene på garden, som ligger på Fryasletta i Sør-Fron, har rast helt sammen. Ifølge politiet har det skjedd en eksplosjon. Årsaken er foreløpig ukjent, men gjødselgass er en av flere forhold som skal undersøkes nærmere.

Les også: Innhenter eksperthjelp

I grisefjøset

Det var ved 10.40-tiden mandag politiet fikk melding om det som ble beskrevet som en eksplosjon eller brann i et grisefjøs på Sygard Forr. Alle nødetatene rykket ut.

En mann som var ansatt på gården ble raskt meldt savnet, og etter eksplosjonen ble alle ressurser satt inn for å lete etter den savnede.

Et stort antall redningsmannskaper, naboer og andre privatpersoner bisto under redningsarbeidet, som var risikofylt og utfordrende.

Ifølge brannsjef Per Martin har det vært store krefter i sving.

– Da vi kom fikk vi raskt søkt gjennom omtrent en tredjedel av fjøset, men det er tidkrevende å gå gjennom resten, sa han til GD.

Under letingen etter den savnede ble det slått hull i gjødselkjelleren. Flere entreprenører kom til med utstyr for å hjelpe til med arbeidet. Gravemaskiner ble brukt til å grave grøfter for å lede møkk.

Like før klokken 16 kom meldingen om at den savnede var funnet omkommet.

500 griser

Det befant seg rundt 500 griser i fjøset. Mattilsynet og slaktebil var raskt på plass for å ta seg av dyra. Flere griser gikk rundt på området rundt fjøset mens politi og brannvesen lette etter den savnede mannen.

Ifølge politiet ble rundt 100 griser reddet ut levende. 70–80 av dem ble sendt til slakteriet, mens 15–20 dyr ble flyttet til et annet fjøs på gården.

De skadde grisene ble avlivet.

Les også: Stengte E6 for å skyte griser

Fordi det nylig var levert gris til slakteriet, var det i går kveld ikke kjent nøyaktig hvor mange griser som var i fjøset på ulykkestidspunktet.

Kan være gjødselkjelleren

Flere naboer forteller til GD at de hørte en kraftig smell og så røyk stige opp fra fjøset.

Det fortelles til GD at eksplosjonen hørtes på flere kilometers avstand.

Se bilder her: Massive ødeleggelser

Kai Førlandsås sier at de foreløpig ikke vet hva som var årsaken til eksplosjonen, men at det er nærliggende å tro at eksplosjonen er knyttet til gjødselskjelleren.

Stor griseprodusent

Sygard Forr er en av de største griseprodusentene i distriktet. Garden eies av Knut og Anne Marit Bay. De driver også med kornproduksjon.

Fjøset som eksploderte ble bygd på begynnelsen av 2000-tallet.

Tips Oss
Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags