Fortsatt stor rasfare og rødt farenivå for Veslemannen

Beboere ved fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal har nok en gang måttet evakuere som følge av store bevegelser i fjellet. Farenivået er økt til rødt. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Beboere ved fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal har nok en gang måttet evakuere som følge av store bevegelser i fjellet. Farenivået er økt til rødt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen har avtatt noe, men er fremdeles store. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opprettholder rødt farenivå. Raumabanen er stengt mellom Bjorli og Åndalsnes.

DEL

Hastigheten i fjellpartiet har avtatt noe siden fredag formiddag og var fredag ettermiddag i underkant av 40 centimeter per døgn i den øvre, aktive delen. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat har det nedre frontpartiet holdt seg stabilt i underkant av 2 centimeter per døgn.

Selv om hastigheten har avtatt noe, betegnes den fortsatt som høy, ifølge NVE. De opprettholder derfor det røde farenivået for fjellpartiet. Det er plussgrader, men noe kjøligere enn torsdag.

Fremdeles steinsprang

Det går fremdeles en del steinsprang i området, men aktiviteten har avtatt siden natt til fredag. Beboerne er fremdeles evakuert og får ikke flytte hjem.

– Dette er blitt en lengre evakuering enn tidligere, og vi er i jevnlig dialog med dem som er evakuert, sier ordfører Lars Olav Hustad (H) i Rauma.

Siden 2014 har beboerne ved foten av fjellet i Rauma blitt evakuert ti ganger.

Raumabanen innstilt inntil videre

Raumabanen er stengt for togtrafikk mellom Bjorli og Åndalsnes inntil videre på grunn av fare for ras fra Mannen.

"Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi organiserer buss og taxi på den innstilte strekningen", skriver NSB på sine nettsider.

Artikkeltags